Indirgani.CoM
Sistem saati: 24 May 2012, 17:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: CRC Hatası ve Bilgisayar Cash (Önbellek) Temizliği
İletiTarih: 18 Tem 2009, 11:55 
Site Yöneticisi
Ares

Sürekli olarak download yapılan bir bilgisayarda zamanla sorunlar, yavaşlamalar ve bunun akabinde de indirdiğiniz dosyalarda sürekli hatalarla karşılaşmaya başlarsınız. Bunun nedeni pc'nizin cash (ön bellek)'in çok dolmasında kaynaklanır. Download sırasında PC indirilen dosyayı parçalar halinde ön bellekte tutar %100 olarak bittikten sonra onları birleştirme işlemi yapar ve sizin kopyala dediğiniz yere dosyayı oluşturur. Ancak internetnetten sürekli olarak film,oyun ve mp3 gibi büyük boyutlu dosyalar indiriyorsanız bu cash bellek zamanla çok dolar ve indirdiğiniz dosyaları birşeltirme aşamasında hatalarla karşılaşır. Bu hatalarda winrarla sıkıştırılmış olan dosyalarda " CRC Hatası " olarak karşınıza çıkar. Aslında siz dosyayı tam indirmişsinizdir ama bilgisayar %100'e geldiğinde dosyaları birleştirirken arada kayıpların olmasına neden olmuştur. İşte bu aşamada sizin sürekli olarak bu prg kullanarak cash belleği temizlemeniz gerekiyor. Hem PC performansınız artar hemde indirdiğiniz dosyalarda sorun yaşamazsınız.

Prg Linki :
http://rapidshare.com/files/257112193/ccsetup220.rar

Kullanımı :

Aşama 1

Ekranda da görüldüğü gibi açılan ekranda " Analiz " butonuna basıyorsunuz. bittikten sonra " Temizliğe Başla " butonuna basıyorsunuz.

Resim

Aşama 2

Bu ekranda da Regedit temizlemesi yapılan ekrandır. İlk olarak " Sorunlar için tara " butonuna basıyorsunuz. yukarıdaki ilerleme çubuğu % 100 olduktan sonra " Seçili sorunları çöz " butonuna basıyorsunuz size bir uyarı gelecektir " Kayıt defterinde yapılan değişiklikler yedeklensin mi? " bu soruya Hayır deyirosunuz, sonraki ekranda Seçili Tüm Sorunları Çöz " dedikten sonra bitmesini bekliyorsunuz. İşlem bittiğinde tekrardan " Sorunlar için tara " diyorsunuz yine birşeyler bulacaktır, aynı işlemleri yine yapıyorsunuz, " Sorunlar için tara " butonuna basıp hiçbir sorun bulmayana kadar bu işlemi devam ettirin ondan sonrada prg kapatıp downloadlara kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Bilgisayar Cash (Önbellek) Temizliği ve CRC Hatası
İletiTarih: 18 Tem 2009, 22:15 
Kih-ja

Güzel bir bilgilendirme olmuş.

İdm ile indirme yapanların kesinlikle 4-5 günde bir Downloads klasörlerini boşaltmalarını tavsiye ederim.İndiremediğiniz vazgeçtiğiniz tüm dosyalar silinmez orada saklanır dolayısıyla bu boşu boşuna hard diskinizi işgal eder :)

Sanırım bu program'da bunu otomatik olarak yapıyor değil mi ?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Bilgisayar Cash (Önbellek) Temizliği ve CRC Hatası
İletiTarih: 18 Tem 2009, 22:28 
Site Yöneticisi
Ares

Kih-ja yazdı:
Güzel bir bilgilendirme olmuş.

İdm ile indirme yapanların kesinlikle 4-5 günde bir Downloads klasörlerini boşaltmalarını tavsiye ederim.İndiremediğiniz vazgeçtiğiniz tüm dosyalar silinmez orada saklanır dolayısıyla bu boşu boşuna hard diskinizi işgal eder :)

Sanırım bu program'da bunu otomatik olarak yapıyor değil mi ?

Tam olarak idm download klasörünün içerisini temizlemeyebilir, ancak cash belleği temizleyecektir. İdm download klasörünün temizleme işlemini manuel yapmanız gerekir. Bu aşmada önemli olan pc'nin cash belleğidir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: CRC Hatası ve Bilgisayar Cash (Önbellek) Temizliği
İletiTarih: 18 Ağu 2009, 08:16 
teşekkür ettim, bir de buraya yazayım... forumlarda böyle teknik açıklamaların olması biz bilmeyenler için güzel...
yalnız hocam ben bu aşamaları da izledim, şu an yine rar dosyalarını açamıyorum... dün de bakmıştım bu soruna, winrar da onaramadım, başka arşiv programları da açamadı (yeni sürümler dahil) quickpar la da halledemedim... en son format atacam galiba, neden hallolmuyodur, siz de bir fikir yürütür müsünüz acaba? Valla forumlarda ne yol bulsam deniyorum ama henüz muzaffer olamadım... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar...

Sayfa başı

İletiTarih: 18 Ağu 2009, 09:21 
sinan01

alkaravlı yazdı:
teşekkür ettim, bir de buraya yazayım... forumlarda böyle teknik açıklamaların olması biz bilmeyenler için güzel...
yalnız hocam ben bu aşamaları da izledim, şu an yine rar dosyalarını açamıyorum... dün de bakmıştım bu soruna, winrar da onaramadım, başka arşiv programları da açamadı (yeni sürümler dahil) quickpar la da halledemedim... en son format atacam galiba, neden hallolmuyodur, siz de bir fikir yürütür müsünüz acaba? Valla forumlarda ne yol bulsam deniyorum ama henüz muzaffer olamadım... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar...

crc hatası burdaki söylenen uygulamaları yaptığınız halde devam ediyorsa bence kullandığınız virüs programını öncelikle devre dışı bırakın sonra hata veren partı pcden silip öyle indirin

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Ağu 2009, 03:59 
dediğinizi yaptım, ve yine açamadı... ne indirirsem indireyim değişmiyor, ben yine de teşekkür ederim... galiba bilgisayarda bi sorun var, format a kaldık... tekrar sağolun...

Sayfa başı

İletiTarih: 19 Ağu 2009, 09:19 
sinan01

alkaravlı yazdı:
dediğinizi yaptım, ve yine açamadı... ne indirirsem indireyim değişmiyor, ben yine de teşekkür ederim... galiba bilgisayarda bi sorun var, format a kaldık... tekrar sağolun...

bence format son çare olmalı basit bir bağlantı hatası formatlık olamaz ...
winrar programını değiştirin ... yada indirmek istediğiniz film hatalı partı değilde tüm partlarını baştan indirin vs... gibi
buralarda arayın sorunu bikraz uğraşın pc le korkmayın bozulmaz ;)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Ekm 2009, 17:42 
karambu1

Disk temizleme programını'da buraya eklemek isterim gereksiz bir çok dosyayı bulup silebilir pc'yi biraz olsun rakatlatırız.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Ekm 2009, 17:44 
sinan01

karambu1 yazdı:
Disk temizleme programını'da buraya eklemek isterim gereksiz bir çok dosyayı bulup silebilir pc'yi biraz olsun rakatlatırız.

üyelerimiz link veremiyor lar fakat bahsettiğiniz program üyelerimizin işine yaricak bişeyse bana yada diğer yönetici arkadaşlara programı gönderebilirsiniz..
teşekkürler

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 11 Ekm 2009, 01:20 
karambu1

sinan01 yazdı:
karambu1 yazdı:

üyelerimiz link veremiyor lar fakat bahsettiğiniz program üyelerimizin işine yaricak bişeyse bana yada diğer yönetici arkadaşlara programı gönderebilirsiniz..
teşekkürler

Kusura bakma sinan üstad ben yanıltmışım seni
Bahsettiğim xp ,vista ve windows7 de bulunan disk temizleme programı
Başlat/tüm programlar/donatılar/sistem araçları/disk temizleme
Sizde biliyorsunuzdur bilmeyen arkadaşlar vardır diye yol gösterim

En son karambu1 tarafından, 11 Ekm 2009, 13:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 11 Ekm 2009, 01:24 
karambu1

Resim

Sizin verdiğiniz yol beyni temizliyor benimki mideyi :mrgreen:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Tem 2010, 23:02 

ayrıca crc sorunu için winrar ın son sürümünü kullanabilirsiniz yada 7zip programıda hallediyor

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Tem 2010, 22:32 
The SinneR

Yahu anlamadığım bir sorun var İDM kullanıyorum Crack'li (5.19/Build3) önceden yaşamadığım bir sorundu formattan sonra bir türlü rayına oturtamadım..

Hotfile premiumum var listeyi güzelce oluşturuyorum gece yatarken son 2-3 senedir yaptığım gibi PC yi açık bırakıyorum.Bir süre sonra (1-2 saat) İDM indirmeyi durduruyor...

Daha sonra ne explorer'ı açabiliyorum ne müzik dinleyebiliyorum..Ön bellek diye hata veriyor.

Umarım bu program sorunuma çare olur..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2010, 13:26 
karambu1

Büyük ihtimalle denerseniz sorununuz kalmayacaktır.
Pc için önbellek belli bir yerde çok önem kazanıyor.
Yavaşlama ve bellek hataları bunun örnekleridir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Eyl 2010, 10:14 

Bu programı 1 yıldır kullanıyorum. Güzel Program Tek seferde pc'inizin tamamını bütün pisliklerden temizliyor (:

ama ben her defasında yapmama rağmen CRC hatası verdi Nedeni Ne olabilir ?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Ekm 2010, 12:09 
karambu1

KaramSar yazdı:
Bu programı 1 yıldır kullanıyorum. Güzel Program Tek seferde pc'inizin tamamını bütün pisliklerden temizliyor (:

ama ben her defasında yapmama rağmen CRC hatası verdi Nedeni Ne olabilir ?

Crc hatası internetinizdende kaynaklanıyor olabilir arkadaşım.
Bağlantınız sorunlu olabilir örneğin modeminizde bir arıza olabilir sıksık kilitlenmeler yada kesilmeler oluyorsa yada modemden pcye giden kabloda bir temazsızlık varsa buda crc hatası almanıza sebep olabilir.Ayrıca Splitter (ayırıcı) kutusunuda kontrol edebilirsiniz.
Telefon ile modem arasındaki telefonu ve interneti ayıran ufak kutu.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz