Indirgani.CoM
Sistem saati: 24 May 2012, 15:24

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 38 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Merlin Sezon 1 Altyazılı
İletiTarih: 23 Mar 2010, 07:41 
YaZaROW

Ben yapayım. Dizi Bilinen Kral Arthur'un (Aslında gençliğinde olduğundan daha kral olmadı.) başından geçen olayları işliyor ve onun yanında tabii ki de Merlin var.Merlin Arthur'un hayatını bir çok kez kurtarıyor. Uther (Arthur'un Babası) büyüden nefret ediyor ve büyüyle alakası olanları öldürmek için elinden geleni yapıyor fakat Merlin bir büyücü.Ama Merlin sırlarını çok iyi koruyarak sürdürüyor.

Bana kalırsa harika bir dizi.2 sezonu da izledim fakat 3. sezon eylülde çıkacakmış.Nasıl bekleyeceğim artık orası meçhul.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Nis 2010, 22:58 

Dizi hakkında yorum yapabilirim. İlk sezonu bitirmeme 2 bölüm kaldı. Eskiden Kanal D'de galiba, Zeyna diye bir dizi vardı. Eski zamanda, pek de iyi olmayan 3 boyutlu görüntülerle oluşturulmuş canavarlarla Zeyna'nın kapışmalarını anlatıyordu.

Burda sadece konu farklı, Merlin; Arthur Efsanesi'nden öncesini anlatıyor. Büyücü Merlin nasıl oldu da Arthur'u buldu, nasıl arkadaş oldular vs. tarzında sorular her bölüm cevaplanıyor. Bölümler birbirinden bağımsız ilerliyor. Yani ilk 2 bölümü izledikten sonra bir bölüm kaçırsanız da bir şey fark etmez. Arkası yarın tarzı değil (aslına bakarsanız artık çok az dizi arkası yarın tarzında).

Her neyse, artıları ve eksileri kısaca paylaşıp konuyu kapatayım.
EKSİLER
-2000'li yıllara yakışmayacak canavar grafikleri var.
-40 dakika bazı bölümlerde uzun kaçmış gibi duruyor. 24 dakika tam olurmuş.
-Sonu belli, yani dizi bittiğinde Arthur ile Merlin dost olup küçük Camelot Kralılığı'nı, Büyük Britanya (ya da bundan önceki adı neyse artık ona) adı altında muazzam bir imparatorluğa dönüştürecek. Dizinin en sonunda (sezon sonlarında) gizemlerin çözülmesini beklerseniz üzülürsünüz. Her bölümde küçük gizemler var ve bölüm sonunda konu tamamlanıyor.
-Merlin denen büyücü aynı Spak, Mr Spak. Ama aynı... Senaryo da Uzay Yolu'nun en son çekilen filmini andırıyor. En son çekilen Uzay Yolu filminin kısaca hikayesi: Spak ve Kaptan Kirk gençtirler ve pek anlaşamazlar. Kaderin cilvesiyle, kaderlerinin ortak olduğunu öğrenirler ve yolculuk başlar.(Spak yerine Merlin'i koyun, kulaklar bile aynı; Kirk yerine de Arthur'u...)
ARTILAR
-Bahaneyle Arthur Efsanesi (EXCALİBUR) öğrenilebilir.
-Film İngiliz yapımı. Konuşma tarzları öğrenilebilir. (Amerikalılar'dan çok farklılar.)
-Dövüşlerde kan, vahşet yok. Hatta büyücüler bile balon gibi patlıyor. İlköğretim 2. kademe çocuklar için özellikle tavsiye edilir (İngilizce aksan için ve özellikle eğlence için)
-Eksiler aklınaza çok gelmezse eğlenceli zaman geçirirsiniz. Hatta bir kaç bölümde kendinizi kaptırmamanız imkansız.

Şimdilik bu kadar. Teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 20 Haz 2010, 11:33 
YaZaROW

Eksilerde biraz haksızlık ediyorsun.Yani tabii ki o sonuca varacak bir dizi bu dizi.Gizemli olması şart değil.Efsaneyi okuyanlara göre sonu belli okumayanlara açıklaman yanlış bence.Burada İngiltere'nin yani Büyük Britanya'nın nasıl kurulduğu ve ne entrikalar işlenmesine rağmen büyüyü yendiği gösterilmek istenmiş.Belirli bir cevap vermek zorunda değiller veya belirli bir ihtişamlı son hazırlamak zorunda değiller.

Sadece o zamanlara göz gezdirip halklarını bilgilendirmek için bir dizi çekmişler.Sonu belli deyip kenara atmak saygısızlık olur bence.

Türkiye'den bir örnek vereyim. "Elveda Rumeli" adlı diziyi kesin duymuşsunuzdur.Avrupada'ki Makedonya ve civarındaki insanlarımızı nasıl kaybettiğimizi anlatır o dizi.Sonucu belli değil mi?Şu anda hala sonuçlarını yaşıyoruz.O zaman o dizi de izlenmeyebilirdi hiç.Nasıl olsa sonu belli.

Böyle düşünmen bence kötü.O tarz dizilerde konu son değildir.O zamana göz atıp yaşananları görselleştirmek ve bu şekilde bilgi vermektir.

Ben bu şekilde düşünüyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ağu 2010, 09:43 

hotfile linkleri ölmüş sanırım

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Merlin / Sezon 1-2 / Altyazılı
İletiTarih: 03 Arl 2010, 14:03 
thexint

Paylaşım için teşekkürler...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Oca 2011, 18:24 

altyazı işini napcam indirdim sondakini olmuyorr

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Oca 2011, 18:27 

siflali yazdı:
Alfa ~ yazdı:
Bilgisayarını yeniden açmayı dene.
Büyük ihtimal düzelir.
Bildiğim kadarıyla rapidden birşey indirdiğinde başka birşey indirmek için bilgisayarı yeniden açmak gerekiyor.(:
~~
Linkler için çok teşekkürler. (:

Malesef bilgisayarı açıp kapatmak, beklemeye almak, soğutmak ısıtmak hiçbir işe yaramaz malesef :)

Aynen Bende Yapamıyorum Denicem İndirioyum Şuan Altyazısını indirdim Olmuyorr s02b01

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Mar 2011, 19:13 

hotfile linkleri ölmüş ve 2. sezonun 5.bölüm fileserve linki 4.bölüm linkini açıyor.5. bölümü indirmiyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 28 Mar 2011, 19:40 

teşekkürler. yanlız 2. sezon 5. bölüm yerine 4. bölüm eklenmiş. düzeltebilir misiniz?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 11 Ağu 2011, 17:25 
kemalsunal

Diğer sezonlar eklenmeyecek mi ???

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 13 Ekm 2011, 16:30 
kemalsunal

LİNKLER KIRIK LÜTFEN BAKAR MISINIZ ??

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 18 Ekm 2011, 16:27 
tumtrak

bütün linkler sorunlu.. 1. sezondan itibaren indirmek istiyorum. Linkleri kontrol edermisiniz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Şub 2012, 18:19 

merhaba,

linkler kırık, yardımcı olabilirmisiniz lütfen :(

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 38 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Bu forumda yeni konular açamazsınız