Indirgani.CoM
Sistem saati: 23 May 2012, 16:27

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 21 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: OKU! NASIL KANDIRILDIK?
İletiTarih: 04 May 2010, 09:46 
sinan01

Resim
Resim

peygamber efendimize inen ilk vahiy ilk sure '' ALAK SURESİ '' ;

Bismillahirrahmânirrahîm
1-yaradan rabbinin adıyla oku!
2-o insanı alak'tan yarattı.
3-oku! senin rabbin en cömert olandır.
4-o kalemle yazmayı öğretendir,
5-insana bilmediğini öğretendir.

''yaradan rabbinin adıyla oku!''
evet ALLAH (c.c) bizlere ilk ayeti ilk yazılan vahiyin sözleri oku! yani öğrenmek bilgi sahibi olmak gerektiğini bizlere vurgulamıştır. bu yüzden okumanın ve bilgi sahibi olmanın islamda yeri çok önemlidir.yüce yaradan bizlere bu sureyi indirirken '' RAB '' sıfatıyla bizlere bildiriyor. İbrânice'de rab kelimesinden türemiş rabbi kelimesi "din âlimi, öğretmeni" anlamında kullanılagelmiştir.

''o insanı alak'tan yarattı. ''
adını bu 2. ayetten almıştır. alak nedemektir onu öğrenelim!
embriyo bugünün biyolojik ismi budur embriyo.
Örneğin, insanın anne karnındaki oluşum süreçlerinden birisinden, yani rahim duvarına asılı duran halinden, bahsetmektedir ki bu durum günümüzde yeni ortaya çıkmıştır.
teknoloji diyoruz arkadaşlar insan aya çıktı diyoruz ama asırlar önce inen ve o zamanlar en ufak bir teknoloji olmayan mekke döneminde bırakın alak 'ın anlamını adamlar kız çocuklarını öldürüyorlardı neden çünkü kör cahildiler şimdiye bakalım okuyalım haberleri hergün kaç bebek annesi dışarda çöp kutusunda terkedip gidiyor yada cami avlusunda bebeklerini öylece bırakıp giden kaç anne baba var biliyormusunuz bu teknolojide bu cahillik değilmidir?bu aynı mekke döneminde kız çocuğum oldu diye utanan annenin yada babanın kızlarını diri diri öldürmeleri gibi değilmidir?
yorum sizlerin!!!

''oku senin rabbin en cömert olandır.''

yaradan rabbimiz bizlere burda cömertliğinden yani bizleri sevdiğinden ve bizimde onu sevip kulluk görevimizi yerine getirmemizi istemektedir ve sadece oku demektedir..
düşünün ki; sizden yaşça küçük bir tanıdığınız sıkıntınız olduğunu bildiği için gelip size dediki abi senin paraya ihtiyacın varmış benimde maddi durumum iyi sen bilmem kaç milyarı al işini gör ben senden bişey istemiyorum dese bu sizden yaşça küçük olan çocuğu ne kadar büyük görürsünüz değil mi? küçük çocuk gitmiş yerine kocaman bir adam gelmiştir artık her gördüğünüz yerde ona hürmet edersiniz onu bir başka görür gözleriniz artık öyle değil mi?
birde şu yönden bakalım siz bir ahbabınız var ona iş vermişsiniz ev vermişsiniz altına araba da çekmişsiniz adamı birde tutup evlendirmişsiniz (yani günümüzde yok aslında böyle adam da örnek veriyorum ;) ) siz bu adamdan bişeyler beklemezmisiniz yani çağırdığınız zaman yada bir emir verdiğiniz zaman bu adamın itaat etmesini istemezmisiniz.. ben şahsım adına isterim yani kim istemezki ama yapmıyor bu adam sizi dinlemiyor vurdum duymazlığa veriyor aldırış bile etmiyor. hatta tutup kendisine beş kuruş faydası olmayan sümsük insanların isteklerini yerine getiriyor ...
ne yaparsınız bu adamı?
ALLAH (c.c) bizlere bahşettiği nefesi bile ona ödemeye mecburuz onun cömertliğine karşılk bizlerde işittik itaat ettik ya rabbi dememiz icab eder...

'' o kalemle yazmayı öğretendir; insana bilmediğini öğretendir.''
nasıl ki allah azimüşşan hazretleri bizlere okumamız için ağız ve akıl vermişse yazmamız içinde ellerimizi vermiştir ellerimiz yoksa ayaklarımız vardır ki günümüzde rastlıyoruz elleri olmayanların ayaklarıyla azmettikleri zaman yazdıklarını görmekteyiz...
bizlere bilmediğimizi öğreten ve bizlere kalemle yazmayı öğreten rabbimize hamdü senalar olsun...

9-Sen, namaz kıldığında kulu (bundan) engelleyeni gördün mü?
15-Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden;
16-o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız.

alak suresinin 9-15-16. ayetlerinde geçen perçem sözü özellikle günümüz teknolojisinde yenice algılanabilmiştir...
Son yıllarda seri katiller gibi büyük suç işleyenler üzerinde yapılan beyin araştırmalarında, suçluların özellikle beyinlerinin ön bölümünde (dürtü ve karar almayla ilgili bölüm, Orbitofrontal cortex) yoğun bir aktivite görülmüş ve insan beyninin kötülükle ilgili bölümünün beynin ön tarafında yani alın bölgesinde olduğu saptanmıştır. Sure, bu açıdan da önemli bir bilgi içermektedir.
evet buraya kadar ALAK suresinin önemini az çok bilgim dahilinde anlatmaya çalıştım fakat benim siz değerli üyelerimize anlatmak ve açıklamak istediğim daha önemli şeyler var;
Resim
Nasıl Kandırıldık?

Kurutamayacağınıza inandığınız nehrin yatağını değiştirirseniz emelinize ulaşmış sayılırsınız. Ve yine küçük çocukları ürküten "hayalet" kavramını yumuşatarak güzel bir tipleme çizerseniz; "Hayalet" terimini dejenerasyona uğratıp içini boşaltmış olursunuz. Artık hayalet terimi hiçbir zaman ürkütücü gelmeyecektir.

Bu iki misalle şunu vurgulamak istedik;

Kullanılmasından ya da yaşanılmasından rahatsız olduğunuz bir kavram ya da bir ideolojiyle baş edemiyorsanız kullanacağınız tek bir yöntem var:
"Anlam değişikliğine giderek içini boşaltmak."

Tıpkı, okuyup yaşanıldığında dünyadaki tüm beşeri sistemlerin sallantıya uğrayacağını bildikleri Kur’an-ı Kerim’in muhatabını ölülere atfetmeleri gibi.

Kur’an-ı Kerim’i yeryüzünde yok edemezlerdi. Diğer dinlerin kitapları (İncil, Zebur, Tevrat) tahrif edildiği gibi Kur’an’a “ek” yapamayacakları gibi bir harfini de silemezlerdi.

Küfür/beşerî rejiminin başvuracağı üç yol kalmıştı.

1. Kur’an-ı Kerim’i kutsallaştırıp duvarla astırtmak,

2. Kur’an-ı Kerim’in muhatabını en asgariye indirmeye çalışmak,

3. İnsanların zihniyetinde inkılap yapacak terimlerin içini boşaltmak.

Maalesef başarılı da oldular... Bugün bir çok evin duvarına Kur’an’ların hapsedilmiş olduğunu görürüz.

Yirmi dört saat sorumlu olduğumuz, bizlere nasıl mesaj vereceğini anlayarak okuyup yaşayacağımız (Arapçasını anlayamıyorsak; yani Arapça bilmiyorsak mutlaka mealinden okuyacağız, çünkü reçeteye yazılan ilaçları eczaneden temin etmezsek günde yüzlerce defada reçeteyi okusak ya da okutsak hiçbir zaman yaramıza merhem olmaz. Ya da kullanma kılavuzunu okuyup ilacı kullanmazsak kendi ellerimizle kendimizi ölümün kucağına itmiş olacağız.)

Kur’an-ı Kerim; adına; dini!!! geceler dedikleri günlerde duvarlardan inince bir nevi Kur’an’a mevlid kitabı anlamı yüklenilmeye çalışıldı.

Sanki diğer günler dinsizdi...

Artık tüm beşerî sistemin Tv kanallarında sadece o güne/geceye has ilahî sistemin kitabı okutuluyor; beşerî sistemin kitabı ise yirmidört saat yaşatılmaya çalışılıyordu. Ve haliyle de yılda 3-5 defa duvardan inen Kur’an-ı Kerim’in insanların hayatını değiştirmesi beklenemezdi zaten.

Beşerî sistemlerin kendi halkına karşı 2. oyunu/tuzağı Kur’an-ı Kerim’in muhatabını en asgariye indirmekti demiştik. Maalesef bu oyunlarında da başarılı oldular.

Uyduruk şeyhler ve sayısız "hazretlerini" piyasaya sürüp "sadece bu şahıslar Kur’an’ı anlar, sizler anlayamazsınız" dercesine Kur’an-ı Kerim’i bu şahısların tekeline vermeye çalıştılar.

Artık şeyhler ve hazretler Kur’an’dan ne anlarsa, müridler de onu anlayacaktı.

Konumuzla ilgili olan üçüncü tuzak beşerî sistemlerin en başarılı tuzaklarındandı. Neydi bunlar;

Ortadan kaldıramayacaklarına inandıkları ve kendi tahtlarını yerinden oynatacak anlam yüklü kavramların içini boşaltmaya çalışmaktı.

"Lâ ilâhe illâllah"
kavramı ortadan kaldırılır mıydı? Bu imkânsızdı. Çünkü Peygamber Efendimizden önceki peygamberlere kadar uzanıyordu. Ta o tarihlerden beri kâfirlerin de şifresini bozmaya çalıştıkları bir kavramdı. Ve o günün harbi kâfirleri münafıklık yapıp kelime-i şehadeti benimser bir tavır sergilemediler.

Unuttturulmaya da çalışılamazdı, çünkü dünyanın dört bir yanında günde beş kez ezan okunarak kelime-i şehâdet haykırılıyordu.

Derenin yatağı değiştirildiği gibi kelime-i şehadetin insanlardan beklentileri değiştirildiğinde işlem tamamlanacaktı... SONUÇ MU? HİÇ ETRAFINIZA BAKMIYORMUSUNUZ?

"Lâ ilâhe illâllah"
KAVRAMI ORTADAN KALDIRILMADI AMA BIZIM ICIMIZ BAYA BOŞALTILDI...

Resim

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: OKU! NASIL KANDIRILDIK?
İletiTarih: 04 May 2010, 20:57 
hyper5757

İbret olmaz bize her gün okuruz ezber de
Yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetler de

Lafzı muhkem yalnız anlaşılan kuranın
Çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın

Ya açar nazmı celilin bakarız yaprağına
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına

İnmemiştir hele Kuran şunu hakkıyla bilin
Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.

(Mehmet Akif ERSOY)

Üstad ne güzel söylemiş,okumayı okuduğuna vakıf olmayı bu anladıklarını hayatında yaşaman gerektiğine dair hatırlatmalarda bulunmuş.Yaşantında yer almayan bilginin sana hiç bir faydası yok.Allah hepimize kuranı anlamayı ve anladığımızı yaşamayı nasip etsin..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Tem 2010, 20:32 

ben burda indirilcek bişi göremedim siz islam ve tevhid başlığı altında neye karşı çıkıyorsunuz anlamadm yok eski halimiz gibi olalım kafirlere karşı olalım falan ne demek bu ?Atatürk başlığı altında bölüm açın da görelim bu siteyede bişeyler oldu..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2010, 08:28 
sinan01

_burcu_ yazdı:
ben burda indirilcek bişi göremedim siz islam ve tevhid başlığı altında neye karşı çıkıyorsunuz anlamadm yok eski halimiz gibi olalım kafirlere karşı olalım falan ne demek bu ?Atatürk başlığı altında bölüm açın da görelim bu siteyede bişeyler oldu..

evet burda inecek bişey yok çünkü sadece okumanız için hazırladım ben bu yazıyı!!!
oku ! madığınız ortada çünkü farklı şeyler yazmışsınız eğer önsöz kısmını okumuş olsaydınız islam ve tevhid konusunu neden açtığımızı öğrenmiş olurdunuz!
şimdi bizim konumuzun atatürkle bir alakası yoktur tamamen islam üzerine açılmış bir konudur eğer sizde bişeyler eklemek istiyorsanız serbest atış bölümümüze istediğiniz konuyu açabilirsiniz tabiki belli kurallar çerçevesinde ...
siteye bişeyler oldu diye tepkimi göstermek istiyorum derseniz ve bu islam ve tevhid anlayışı size ters gelmişse indirganiyi eleştirmek istiyorum başlığı altına istediğiniz gibi eleştiri yapabilirsiniz..
teşekkürler...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 11 Tem 2010, 15:37 

_burcu_ yazdı:

5 kere okudum anlamadım ne alakası var şimdi yazılanlarla bu mesajın bayağı heycanlanmışsın sen bukadar panik yapma arkdaşım...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 22 Tem 2010, 01:18 

birilerine din, Allah ,kitap dendiğinde zaten hep böyle tahammülsüz davranırlar bu insancık da işte onlardan... ha bi de hemen atatürk ü dillerine dolarlar neden hemen karşılaştırma gereksinimi duyarlar o da manidardır.. oof of bu burcu insanı da türkiyemin zavallı insanlarından birine örnek .

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Tem 2010, 02:14 

tövbe tövbe :) demek istediğimi anlamıcak kadar gözünüz kararmış benim yorumuma cevap yazan arkadaşlar. ''Allah kitap dendiğinde zaten hep böyle tahammülsüz davranırlar'' demişsin çok ayıp bir insana hemde bir kıza böyle demek sen benim inanmadığımıda tahammülsüz davrandığımıda nerden çıkardın bende inanıyorum sandığın gibi yani sanmak istediğin gibi ateist falan da değilim ''Müslümanım.'' Benim yorumumda belirmiş olduğum eleştirim tamamen buradaki koyu müslümanlığa dair yazılmış sözlerdi yani eski halimiz gibi olalım kafirlere karşı olalım gibi sözlerdi bu bölümü incelerseniz o sözleri kendinizde bulabilirsiniz eminim koyan arkadaşda başka bir yerden almıştır. karşı olduğum konuda böyle sözlerinde siteye konmasıydı. hakikat arkadaşım sende bir koyu müslümansın dünyadaki en tehlikeli şeyde budur malesef ki bütün dünya korkuyor koyu müslümanlardan bunun cezasınıda benim gibi ''insancık''lar çekiyor Atatürk konusuna gelince kim bizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırdı söylermisin? mesela şuan canlı bomba değilsek senin gibileri durdurabiliyorsak ATAM'a borçlu değil miyiz bende onunda adına bir konu açılmasını istedim hepsi bu toptan dinsiz imansız yaptınız beni ya

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Tem 2010, 09:46 
sinan01

sevgili burcu kardeşim konuyu hala anlamadığın için sana oku! manı önerdim ama sen hala burda yazılanlarıda KURAN-I KERİMDE yazılanlarıda okumamışsın maalesef...
eski halimiz gibi olalım kafirlere karşı duralım gibi bir söz yok yukarda yazılanlarda sadece müslümanlara birlik olma çağrısı yapılmaktadır bunuda peygamber efendimize inen ilk vahiy olan ALAK suresiyle yapmak istedim sadece şunu bilmeni isterim ki bu bölümün açılma sebebi sadece birlik olma çağrısıdır başka bir sebebi yoktur...
demişsinki sende koyu bir müslümansın ve bütün dünya korkuyor senin gibi koyu müslümanlardan...!
bana şunu söyleyin koyu bir müslümanla koyu olmayan bir müslüman arasındaki fark nedir?
şimdi burcu sadece sana sölemiyorum bunu senin gibi düşünen herkese sordum bu soruyu bu sorunun cvb nedir biliyormusun?
cvb: gerçek bir müslüman asla kendini öldürmez canına kıymaz çünkü ölünce ALLAH HUZURUNDA cehenneme gidecektir bu bir gerçektir herkes bilir...
peki kendini patlatan birisi koyu müslüman mı olur yoksa kafir mi?
elbette kafirdir koyu müslüman değildir ...
koyu müslüman diye tabir ettiğiniz kişiler başka kimler olabilir diye tahmin yürütüyorum galiba ırakta - gazzede - afganistanda zorbalıkla ele geçirilen daha bir çok ülkede savaşan yani zamanında senin benim atalarımız gibi vatanı için savaşan ırzlarını namuslarını korumaya çalışan her gün birilerinin zorla tecavüze uğradığı zorla evine girilip esir alındığı ülkelerde yaşayan müslüman kardeşlerimin yapmış olduğu direnişten bahsediyorsan koyu müslüman diye evet onlar müslümandır benim gözümde hemde en fanatiğinden ve bunları desteklemek lazımdır çünkü müslüman müslümanın kardeşidir eğer anlarsanız.!!!
umarım burda değinmek istediğim konuyu anlamışsındır özellikle canlı bombayla ilgili olanı ...
normal müslüman koyu müslüman ılımlı müslüman diye bir tabir yoktur ALLAH huzurunda yarın hesaba çekilirken ben ılımlı müslümandım YARABBİM diyemiceksiniz.
MAALESEF BİZLERİ BÖYLE AYIRDILAR BUNLARI YAPANLAR BAŞIMIZDA OLAN AMERİKA GİBİ İSRAİL GİBİ EMPARYALİSTLERDİR BİZLERİN EZANINI NAMAZINI DURDURAMADILAR BİZLERİ ALLAH AŞKINDAN PEYGAMBER SEVGİSİNDEN VAZGEÇİREMEDİLER AMA İÇİMİZE ÖYLE BİR KİN ÖYLE BİR FESAT SOKTULAR Kİ MÜSLÜMANLIĞI KOYU VE NORMAL OLARAK AYIRDILAR VE KOYU MÜSLÜMANLAR HER ZAMAN KENDİNİ CANLI BOMBA YAPAN OLDU NE YAZIKKİ BURCU KARDEŞİM GİBİ DÜŞÜNEN BİNLERCE MÜSLÜMAN VAR VE HERKESE BUNLARI ANLATMAK ÇOK ZOR...

ALLAHIMA EMANET OLUN...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Tem 2010, 21:42 

sinan01 okadar güzel açıklamışssınki Allah senden razı olsun yazılacak ve karşı çıkılacak hiç bir yanlış yok yazılanlarda umarım burcu arkadaşımda bunu idrak edebilmiştir lakin çağdaş nedemek onu anlamadım yok hayır yani bizim atalarımız cumhuriyetten önce medeniyetsiz veya oturmasını kalkmasını bilmeyen konuşamayan bir toplummuydu tam olarak anlamadım ama bu kelimeyi en kısa zamanda nette araştıracağım :) teşekkürler...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Tem 2010, 09:45 
sinan01

mobydick yazdı:
sinan01 okadar güzel açıklamışssınki Allah senden razı olsun yazılacak ve karşı çıkılacak hiç bir yanlış yok yazılanlarda umarım burcu arkadaşımda bunu idrak edebilmiştir lakin çağdaş nedemek onu anlamadım yok hayır yani bizim atalarımız cumhuriyetten önce medeniyetsiz veya oturmasını kalkmasını bilmeyen konuşamayan bir toplummuydu tam olarak anlamadım ama bu kelimeyi en kısa zamanda nette araştıracağım :) teşekkürler...

ALLAH SİZLERDEN DE RAZI OLSUN...
biraz bişeyler katabilmişsem ne mutlu bana umarım konuyu farklı yerlere taşımazlar ama çağdaş medeniyeti atalarımız yaratmıştır evet ama bu medeniyet burcu arkadaşımın sölediği gibi atatürk zamanında olmamıştır yani medeniyetin çağdaşı olmaz medeniyet dediğin mehmet akif ersoyun dediği gibi ''medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar'' bu şekilde okuyunca pek bişey anlaşılmıyor ama insan yinede hocam neden yazmış acaba diye düşünüyor ve her dizesinde bir islam anlayışı kokuyor hocamın yazdıklarında yani cumhuriyetin kuruluşundan bu yana vardır bu medeniyet davası ve hocam bunu bu dizelerle çok güzel açıklamıştır bazı medeniyet görmüşler bunu bir utanç olarak görüyorlar bu dizelerin bu istiklal marşımızda yer almasını utanç olarak görmektedirler neden?
bu sorunun cvb çok açıktır yobazların düşünce sistemi denilmektedir bu kıtalara...
yazık gerçekten çok yazık yobaz kelimesi ben müslümanım diyen birinin ağzına hiç yakışmıyor insanlarımız çağdaşlaşma yolunda islamı kaybettiler medeniyet dedikleri yolda gerçeklerini sünnetlerini farzlarını unuttular hocamda bu yüzden demiştir ki medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar...

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar

m.AKİF ERSOY

ALLAHIMA EMANET OLUN..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Ağu 2010, 15:49 

ya atatürkü neden karıştırıyorsun ki atatürk bi dinmi arkdaşım, ya ne kadar müslüman olduğun belli, kimse kimseye inançsız olduğunuda söylemedi ama senin gibi zihniyetler atatürkün bu ülkeyi bu hale getirdiğini sanıyor evet bi bakıma öle fakat bu ülke hala bizimse bu 250 bin şehitle bizim olmuştur ve atatürk gibi yüzlerce komutan vardı bi sorun bakalım kendinize neden diğerlerinin ismi bu kadar önemle anlatılmıyor o saman savaşta atatürk albaydı ve onun üstleride vardı.... bırakın bu ataizm ayaklarını herkes sever yada sevmez ama bunu din olarak görmeyin.....atatürkü sevmeniz kimseyi ilgilendirmez benimde koyu müslümanlığım kimseyi ilgilendirmez ama size şunu derimki atatürk sizi belki bu ülkede (sizin tabirinizle) kurtardı fakat mezar altında ne yapacaksınız bilmiyorum RABBİM sonumuzu hayr etsin.... ALLAH yar ve yardımcımız olsun... :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Ağu 2010, 15:53 

Paylaşan arkadaşa da çok teşekkürler ederim bilgilendirdiğin için, arada böle provakatör arkadaşlar çıksa da (çıkmasa daha iyi olur) hekesin inancı kendine...........ALLAH razı olsun HER ŞEY YÜREĞİNİZ KADAR GÜZEL OLSUN......;)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 12 Ağu 2010, 15:48 

_burcu_ yazdı:
tövbe tövbe :) demek istediğimi anlamıcak kadar gözünüz kararmış benim yorumuma cevap yazan arkadaşlar. ''Allah kitap dendiğinde zaten hep böyle tahammülsüz davranırlar'' demişsin çok ayıp bir insana hemde bir kıza böyle demek sen benim inanmadığımıda tahammülsüz davrandığımıda nerden çıkardın bende inanıyorum sandığın gibi yani sanmak istediğin gibi ateist falan da değilim ''Müslümanım.'' Benim yorumumda belirmiş olduğum eleştirim tamamen buradaki koyu müslümanlığa dair yazılmış sözlerdi yani eski halimiz gibi olalım kafirlere karşı olalım gibi sözlerdi bu bölümü incelerseniz o sözleri kendinizde bulabilirsiniz eminim koyan arkadaşda başka bir yerden almıştır. karşı olduğum konuda böyle sözlerinde siteye konmasıydı. hakikat arkadaşım sende bir koyu müslümansın dünyadaki en tehlikeli şeyde budur malesef ki bütün dünya korkuyor koyu müslümanlardan bunun cezasınıda benim gibi ''insancık''lar çekiyor Atatürk konusuna gelince kim bizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırdı söylermisin? mesela şuan canlı bomba değilsek senin gibileri durdurabiliyorsak ATAM'a borçlu değil miyiz bende onunda adına bir konu açılmasını istedim hepsi bu toptan dinsiz imansız yaptınız beni ya

burcu hanım kardeşim kimsenin haddi değildir birisini dinsiz imansız yapmak sen müslümanım diyosan ben bişi diyemem. canlı bomba örneğin gerçekten o kadar uç bi örnek ki buna diyecek bişey bulamıyorum senin gözünde bi koyu müslümanlık imajı oluşturanlar utansız derim ben zira müslümanın koyusu açığı olmaz ama hani müslümanım diyip de işte namaz kılmayan oruç tutmayan ya da ne bileyim belki kapanmak nefsine ağır gelen zümre nedense kullanır bu koyu ya da radikal müslüman lafını... örneğin bi yahudi ya da hristiyanlarda duymadım böyle bi söylem ne de komik durur aslında değil mi? koyu hristiyan yada koyu yahudi lafı amaaaa sevgili kardeşim burcu ne yazıkki işte güzel vatanımda benim böyle yaftalamalar yapılıyo hemde karşılığı canlı bomba olacak kadar ağır şekilde. son olarak gene söylüyorum burası islam ve tevhid bölümü nasıl ki ADD bürolarında dini şeylerden bahsedilmiyorsa bu tür özel yerlerde de laikliği kendisine şiar edinmiş kimselerden söz edilmez çünkü o zevat kendisi istememiştir bunu ; öyle yaparsan emin ol onun kemiklerini sızlatırsın! onun adında bi cami ismi olmaması da buna güzel bi örnektir neden çünkü kendisi laikliğin simgesidir ülkemizde.. toparlarsak bayan olman hasebiyle yanlış anlayabileceğin bişey dedimse affolsun ama sen de olayları lütfen dar pencereden görme ve çok marjinal örnekleri islama atfetme olur mu?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Ağu 2010, 22:41 
YaZaROW

Sinan01 Allah razı olsun. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Burcu'nun ne yapmaya çalıştığını anlayamadım şahsen. Atatürk'ün komutan olarak ne kadar akıllı ve değerli olduğunu kimse inkar edemez fakat ahirette bizi şefaatine alacak tek kişi vardır oda: Hz. Muhammed'tir. Koyu dinci diye bir şey yoktur. Din zaten kuralları belli bir şeydir. Kurallarına uygun olarak inanıp yaşayanlar koyu dinciler değil müminlerdir. Cennet onlara hazırlanmıştır. Atatürk'ü bu konuya katmanın ne anlamı vardır! Saçmalamayın lütfen.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Eyl 2010, 20:49 

selamün aleyküm, sevgi değer mümin kardeşlerim. öncelikle bu konuyu açan arkadaşımdan ve okuyan bütün mümin kardeşlerimden allah razı olsun. benim konu ile ilgili vurgulamak istediğim şey şudur. Müslüman olarak yaşadığını varsayan her insanın KUR'AN-I KERİM'i anlayarak okuması bana göre şarttır. çünkü onu gerçekten anlayarak okumuş ise Allah'ın cc.(Cenab-ı Hak)(ismini bile telaffuz ettiğim zaman gerçekten anlatamayacağım duygulara kapılıyorum) bizden neler istediğini neler yapmamız gerektiğini canlılara karşı nasıl davranmamız gerektiğini açık ayetler ile anlatılmış olduğunu apaçık görürler. Onu gerçekten anlayan insanın koyu müslüman veya light müslüman diye ayırt edemeyeceğini de apaçık görürler. Din insanlara göre farklılık gösterebilir, çünkü din insanın anlayacağı kadardır. burada amaç onu en iyi şekilde anlamaktır. eğer KUR'AN-I KERİM'i okuyup (meali) ben bişe anlamıyorum diyen varsa peygamber efendimizin (s.a.v) in bizlere örnek olacağı davranışlarını ve sözlerini öğrenebilirler. Kısacası müslümanlık insanlara karşı önyargılı, kafirlere karşı kindarlık(durduk yere), günahkarlara karşı vurdumduymaz davranmamak gibi büyük erdemler içermektedir.

kafirlere karşı kindarlık derken bunu açmak isterim. pergamber efendimizin hayatını bilen mümin kardeşlerim bilir. birçok sahabe ilk müslümanlar kafirlerin eziyetleri ile karşı karşıya kaldıklarında ayet gelene kadar onlar ile savaşmamışlardır. buda bize bazı konularda açıklık getirmektedir.

Son olarak benim mümin kardeşlerimden bir ricam var, lütfen dinimiz İSLAMİYET'i kimseye zarar vermeden (özellikle müslüman olduğunu söyleyenlere karşı daha narin davranarak bu konularda), korumaya çalışalım. İSLAMİYET'i korurken, peygamber efendimizi taşlayan kafirlere karşı ona siper olan sahabeler gibi koruyalım dinimizi. bırakın varsın o taşlar yüzümüze gelsin, Allah c.c. herşeyi hakkıyla bilendir. herkesin fani dünyada elde ettiği o din gününün sahibi YÜCE RABBIMIZ tarafından eksiksiz bir şekilde kendisine verilecektir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Eyl 2010, 09:22 

Evet, "OKU" 'saydık..... bugün Aziz Nesin Haklı Çıkmazdı!....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Eyl 2010, 09:43 

aziz nesini haklı görenlerde görmeyenlerde var. o adam kendi doğrularını savundu, darwinciler gibi. onlarda kendi doğrularını savunuyor varsın savunsunlar. bana göre bişe yok. düşüncelerini diğer insanlara empoze etmeye çalışıyorlar. imanı güçlü hiçbir müslümana o düşünceleri empoze edemezler. zaten empoze ettiği insanlarda imanı zayıf olan insanlardır. din hakkında acaba mı diyenler o tuzaklara düşerler. zaten islamiyet konusunda acaba diyende kendini müslüman olarak görmesin bana göre. tam itikat duymuyosa bi insan müslümanım die gezmesin. tabii en doğrusunu ALLAH bilir. islamın 5 şartı vardır. müslüman olabilmesi için, ayrıca bu 5 şartı kuvvetlendiren 6 tanede imanın şartı vardır. bunları bilmeyenler şu an neye inandıklarını bilmiyor demektir. söylemek istediğim gerçekten bunları anlayanlara bişe olmaz o konuda kafanızı yormanıza hiç gerek yok. peygamber efendimizin (s.a.v.) resul oluşunun ilk yıllarında inanmayanların neden inanmadığı ortada şimdi de bu söz konusu. inanmayanlar kendi çıkarları için inanmazlar. o yüzden kafirdirler. onlar inanmadı die islamiyete bişe olmaz, olsaydı şu an dünyanın 1,5 milyarı müslüman olamazdı. burada ben islamiyetin yayılmasına engel olmuyorlar demiyorum. oluyorlar hemde en alasıyla. buyrun konu ile ilgili bir yazı http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=320108 okuyun.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Eyl 2010, 10:31 

Konuyu açan Sinan01 nickli arkadaşımıza herşeyden önce çok teşekkür eder...
Lafı kıçından anlayanlara ise eseflerimi sunarım...

Evet "OKU"muyoruz araştırmıyoruz ilgilenmiyoruz ve cahilliğimize cahillik ilave ediyoruz...
adamda "OKU"yup bizimle dalga geçiyor ve bu milletin %60 ı aptal diyor...
ve benim kitabımda aptal=cahil, "OKU"mamış anlamına geliyor....
ayrıca bunu kısacık bir sürede dinle, imanla, Kur'an la, darwinle nasıl ilişkilendirildiği de ayrı bir konudur...

Her neyse lafı uzatmaya gerek olmayıp bu günün Türkiye'sinde, Üniversite mezunu olup Mısır Piramitlerinin ülkemizden nasıl kaçırldığına yorum yapanlar, Çanakkale'de komutanın K.Evren olduğunu söyleyip Japonlarla savaştığımıza inanıp, İsmet İnönü'nün referandurumda "EVET" oyu vereceği için CHP den ihraç edileceği lafına bir alay yorum yapanları mı istersiniz...
Bunlar diplomalı cahil olup, daha beterlerini de tek tek anlatmaya gerek yoktur umarım,

Müslümanız Elhamdülillah!.. ancak 3 kuluvallah, 1 elham okuyarak, ne olduğunu, ne dediğini bilmeden de sanırım müslümanlık pek olmaz.... Kutsal kitabımızın bile ilk emri OKU bilmem anlatabildim mi....

Toplam yaşamınızda kaç kitap okudunuz oturun da bir hesap edin ve bunların başında ilk olarak okunması gereken Kur'an-ı Kerim olduğu halde kaç kitap okudunuz??

M.Kemal ATATÜRK 57 yıllık hayatında ki bunun da nereden baksanız 10-12 yılını cephede savaşlarda geçtiğini düşünürsen, ispatı yapılmış olarak toplam okuduğu kitap sayısı 3.999 adettir...

Şimdi başını ellerinin arasına al ve düşün!.....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Eyl 2010, 11:46 
sinan01

SELAMUN ALEYKÜM;
deeda arkadaşım yazdıklarınız gerçekten çok aydınlatıcı olmuş bilgi için ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN . fakat bazı cümlelerinizi düzeltme gereği duydum onlarda ''3 kuluvallah, 1 elham'' bu cümlelerdir sizde biliyorsunuzdur mutlaka ama ihlas ve fatiha surelerimizdir bu sureler bizler için çok değerlidir çünkü 5 vakit namaz boyunca günde 40 defa okuduğumuz bir suredir fatiha ve ihlas sureside tevhidimizin tamam olması açısından ve ALLAH AZİMÜŞŞANIN ismini yüceltmek için gerçekten çok anlamlı bir suredir;
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adı ile.
De ki; O Allah, bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı.

mutlaka bir şeyi okurken anlamını bilerek okumak güzeldi ve bu KURAN olunca sevabı ve bereketi daha da artar bu bir gerçektir fakat siz dersenizki bir müslüman anlamını bilmeden dua okursa bu müslümanlık olmaz demek yanlıştır biz bilemeyiz kimin müslüman kimin müslüman olmadığını ancak ALLAH AZİMÜŞŞAN BİLİR çünkü o sonsuz kerem sahibidir o bilinmeyeni bilendir bizler ancak ona kulluk borcumuz olan görevimizi yerine getirebilirsek ve peygamber efendimiz (s.a.v) sünnetine tabi olabilirsek mutlaka bu bizler için daha hayırlı olacaktır...
ALLAH AZİMÜŞŞAN BİZ MÜSLÜMANLARIN İTİKATINI KORUSUN VE HER DAİM BİZLERE ALLAHA İMANI TAVSİYE EDENLERLE BİRLİKTE EYLESİN... AMİN
aklımda varken sizlere birde ibrahim (a.s) ile ilgili bir hikaye anlatayım...
birgün cebrail (a.s) insan kılığında ibrahim (a.s) evine gelmiş demişki senin mallarının 3/1 ini satın almak istiyorum oda demiş ben mallarımı satmam ancak bir kere ALLAH 'a iman ettiğini söylersen sana hediye ederim demiş cebrail (a.s) hemen ''LA İLAHE İLLALLAH'' demiş ; bunu üzerine ibrahim (a.s) bidaha tekrarlarsan malımın yarısını veririm demiş yine ''LA İLAHE İLLALLAH'' demiş bu sefer yine tekrarlarsan malımın hepsini veririm demiş yine aynı şekilde tekrarlamış bu sefer ibrahim (a.s) bidaha tekrarla senin kölen olayım demiş yine tekrarlayınca boynunu eğmiş karşısında cebrail (a.s) vur boynuma zincirini senin gibi bir ALLAH'a iman etmiş birine kul köle olmaya razıyım ben demiş ;
bunun üzerine cebrail (a.s) ben ALLAH'ın meleklerinden cebrailim seni sınamak için ALLAH tarafından gönderilmiştim ve sınavı geçtin peygamberlik sana çok yakışıyor demiştir...
ama ibrahim (a.s) vallahi ben sana malımı ve kendimi verdim sözümden dönemem artık ben senin kölenim malımda senindir diye diretmiştir ama cebrail bir melek olduğunu tekrarlasada yinede ben sözümden dönemem demiştir taki cenabı hak ona vahyedene kadar...

HİKAYEDEN ALINACAK DERS AÇIKTIR UMARIM ;)
ALLAHIMA EMANET OLUN...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Eyl 2010, 12:21 

Allah affetsin!... bazı şeylerin değil yorumunu yapmak, hakkında kısa bir lakırdı bile etmek yanlıştır, bunu biliriz ancak örnek teşkil etmesi amacıyla söylemiştim, yanlış anlaşılmasın...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Ekm 2010, 16:06 

hayatımda bu ladar saçma bir tartışma konusu görmedim ha yanlış anlamayın konu değil saçma olan yorumlar...ATATÜRK DİN DEĞİL EVET BU ÜLKEYİ DE O KURTARDI ULAN Bİ DÜŞÜNÜN BEYİNSİZLER FİKİRSİZLER AKILSIZLAR CAHİLLER SEN MADEM SAYGILIYIM MİLLETİN GÖRÜŞÜNE YAZIYORSUN SONRADA ARAYA ATATÜRK KÖTÜ DİYE SIKIŞTIRIYORSUN SENİN YAPTIĞINA NE DERLER??KIŞKIRTMA OLUM MİLLETİ ATATÜRK BİR DEVLET ADAMIDIR DİNLEDE ALAKASI YOKTUR BU KONUNUN ALTINA ATATÜRK ADINI YAZMAK BİLE YANLIŞ AMA MECBUR KALDIM YAZIYORUM bu ülke bu vatan şehitler sayesinde kazanılmıştır şöyle düşün beyinsiz bir vucut ne işe yarar atatürkte vucudun beyin kısmıydı ondaki savaş taktikleri kimsede yoktu bu işlerde allah kitap yardımcı olur diyorsun ama ben olmaz illaki ALLAH ın yardımı oldu ama birazda o kadar kötü durumdan bizi kurtaran Önce Allah sonrada Atatük tür

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 21 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz