Indirgani.CoM
Sistem saati: 23 May 2012, 16:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni konu gönder Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.  [ 94 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Mevlid Kandili -Kutlamaları -Bidat
İletiTarih: 12 Haz 2011, 10:53 
sinan01

senin gibi cahil bir insan ancak 15 yaşından ya bir kaç yaş küçük yada bir kaç yaş büyüktür diye düşünüyordum ama senin bana gönderdiğin bir msjından 16 yaşındayım dediğini öğrendim neyse sen daha çocuk olduğun için bu şekilde cahilce konuşmalarını hoş görmek lazım ve senin reddiye dediklerin sadece bir münafığın konuşmalarından başka birşeyi anımsatmıyor bana ve ben bu msjların hiçbirini silmecem ki senin gibi düşünen insanların nasıl bir cehalet batağına battıkları ortaya çıksın diye...
nerde senin ehli sünnet diye bahsettiğin imamlar nerde bu cübbeli yani adam tam bir laik imam belli ediyor kendini ve bir müslüman laiklikle islamı aynı kefeye koyarsa ALLAHA ŞİRKTEN BAŞKA BİŞEY YAPMAMIŞ OLUR...
ALİM DEDİĞİN ADAM CÜBBELİYSE O ZAMAN İMAM AZAM NEYDİ !!! 2 SİNİ BİR KEFETE KOYARSAK İMAM AZAM YANINDA BU ADAM JETSKİLERE BİNEREK HAYATINI YAŞAYAN BİR ALİM DİĞERİDE HAYATINI ALLAHA ADAMIŞ VE SADECE RABBİM ALLAHTIR ONDAN BAŞKA HÜKÜM KOYUCU YOKTUR DEDİĞİ İÇİN SENELERCE ZİNDANLARDA KALMIŞ VE SONUNDA ŞEHADETE KAVUŞMUŞ BİR ALİM VAR HANGİSİ DAHA SEVİMLİ SENCE...!!!
HA BİDE BANA 2 DE BİR ŞU HOCA YOK BU HOCA DEYİP DURUYORSUNDA SEN CAHİL KARDEŞİM BENİM YAZDIKLARIM ARASINDA BU İSA YI REDDEDEN YADA SAHABİLERE KÜFREDEN HANGİ HOCAYI DESTEKLEDİĞİMİ YAZDIM SANA YA LÜTFEN CEHALET HER PİSLİĞİN BAŞIDIR BUNU UNUTMA YAŞINA GÖRE DEĞİLDE İLMİNE GÖRE HAREKET ETMEYE ÇALIŞIYORSUN AMA HALA CÜBBELİDEN BAŞKA BİŞEY BİLMİYORSUN SEN....
BU KOYDUĞUN SON LİNKTİ ZATEN BUNDAN SONRA YAZABİLİRSİN AMA LİNK EKLEYEMEZSİN ÇÜNKÜ CÜBBELİNİN BUNDAN BAŞKA SAFSATASI OLAMAZ SANMIYORUM...
BİDE 35000 KİTAPMI YAZMIŞ DEDİN SEN :))))

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 12 Haz 2011, 22:04 
YaZaROW

Ahirette hesaplaşırız kabul ederseniz. Ben cahil olduğum için sizin gibi bir alime karşı laf söyleyemem. Ancak ahirette bu itham ve aşağılamalarınızın hesabını Allah'ın huzurunda sorarım. Cübbeli Hoca hakkında söylediğiniz lafları da kendisi sizden soracaktır. Bir şey bilmeden atıp tutuyorsunuz. Ama olsun Allah neyin ne olduğunu elbette görüyor ve biliyor.

Ben neşretmiş diyorum siz yazmış anlıyorsunuz nasıl bir alimsiniz hala çözemedim. Neşretmek yaymak dağıtmak saçmak gibi anlamlara gelir. Yani okuyup araştırmak manasında söyledim 35.000 rakamını.

Son olarak da alim olmak için illa hapislere girip çileler çekmeye gerek yok, sahabeden bile ne derece zenginler vardı. Örneği Hazreti Osman r.a.

Başka laf söylemek istemiyorum. Size göre çok cahil ve aşağı olabilirim ama ibadetimi ve inancımı düzgün tuttukça Allah beni seveceğini vaad ediyor. Varsın siz sevmeyin umrumda bile değil. Bu laflarınızdan sonra da hakkımı helal etmiyorum. Ahirette hesaplaşacağız. Cübbeli Hoca gibi kendini millete dinini imanını anlatmaya adamış bir insana da münafık dediğiniz için size müslüman olarak hakkımı helal etmiyorum ve ahirette hesaplaşacağız. Alimlere laf uzatamazsınız. Resulullah s.a.v alimlere dil uzatılmasından razı değildir. Tasavvuf ehline şirk ihtam ettiniz. Allah hidayet versin. Artık mesaj atmayacağım. Siz istediğiniz kadar beni aşağılayın ve kendinizi haklı çıkmış göstermek için hocaların günahlarını arayıp bulmaya çalışın ve yayın. Allah günahları açıp yayanlara ne vaad ediyor ahirette görmeden dünyada anlarsınız inşaAllah.

Ekleme: Cübbeli hoca ile İmam-ı Azam hazretlerini ne zaman kıyasladım ayrıca? Hem de Cübbeli Hoca ben İmam-ı Azam'dan üstünüm mü diyor da kıyaslıyorsunuz? Tabii ki üstündür. Mezhep sahibi müthiş bir imamdır. Cübbeli Hoca ile kıyaslanması bile komiktir. Kimsenin de böyle bir iddiası yok zaten.

En son YaZaROW tarafından, 12 Haz 2011, 22:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 12 Haz 2011, 22:05 
YaZaROW

Dönüş Allah'adır. Allah size ve tüm müslümanım diyenlere ehlisünnet itikadına uygun inanmayı nasib eylesin. Amin!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 13 Haz 2011, 05:03 
sinan01

ALLAHIMA EMANET OL KARDEŞİM....
DAHA ÇOCUKSUN İNŞALLAH BÜYÜYÜNCE NEYİN NE OLDUĞUNU ANLARSIN ÇÜNKÜ ALİM DEMEK İSLAM BÜYÜKLERİNDEN DEMEKTİR BİR İNSANA ALİM GÖZÜYLE BAKIYORSAN ONA TABİ OLMAN GEREKİR VE SENDE MEZHEP İMAMINI BIRAKMIŞ CÜBBELİYE YADA MAHMUD EFENDİNİZE TABİ OLMUŞSUNUZ ZATEN...
HAYIR DİCEKSİN AMA GİDİP SORABİLİRSİN HOCALARINA YADA EN YAKIN CAMİ HOCANA SOR... BU GERÇEKTİR!!!
CAHİL DEMEK NE ZAMANDIR KÖTÜ BİR LAF OLDU BİLMİYORUM AMA SEN DAHA ÇOCUK YAŞTA OLDUĞUN İÇİN SENİN HÜKÜMETİN SANA OY KULLLANMA HAKKI BİLE VERMİYOR VERMEDİĞİ İYİ ASLINDA !!!
AMA SENİ KIRDIM BELLİ ALLAH AFFETSİİN BENİ DE SENİDE...
KIYASI MI İSTERSEN SEYYİD KUTUPLADA YAPARIM HANİ CÜBBELİ İFTİRALARA BOĞDUĞU ŞEHİT HANİ ALİM DEĞİL DEDİĞİ ŞEHİT FARKETMEZ ASLINDA BİR KUTUBUN HAYATINA BAK BİRDE CÜBBELİNİN SENCE SEYİD KUTUP NEDEN O KADAR KİTAP YAZDI ?
NEDEN ÖLDÜRDÜLER BU ADAMI ?
DEVLET MEMURLARINA KAFİRDİR DEMEMİŞTİR BU GERÇEK AMA DEVLET İSLAM DEĞİLSE KAFİRDİR DEMİŞTİR DOĞRUDA ZATEN!!!
ARAŞTIRMANI İSTİYORUM SENDEN BENDE CÜBBELİNİN HAYATINI ARAŞTIRIYORUM SANA YAZIYORUM...
BAK LİNK VERMEDEN ÖNCE SÖYLEYİM FATİH ALTAYLIYLA KARŞILIKLI SOHBET EDİYOR CÜBBELİ SORUYOR FATİH HOCAM EŞİNİZİN KOLUNDAKİ SAATİN DEĞERİ 50 BİN DOLAR DİYORLAR DOĞRUMU YOK FATİH BEY O KADAR OLURMU TAMAM HOCAM NE KADAR YA FATİHCİM 20 BİN DOLAR KADAR !!! :)
İSTERSEN LİNKİNİ ATARIM HEMEN ...
35000 DOLAR DEĞİL EN AZINDAN :)))

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 09:02 
YaZaROW

Seyyid kutubun ehlisünnet olmadığını, bir alim bile olmadığını kanıtlayan bir makale edindim. Siz vehhabiler gibi görüp konuşmadan insanlara kafir sıfatını takınacak duruma gelmişsiniz. Müslümana kafir diyen kafir olur. 5 sene önceki görüşleri değiştiyse mesela şuan düzgünse ve siz öyle dediyseniz (böyle olduğu için demiyorum) kafir oldunuz demektir. Böyle vehhabiler gibi herkese kafir demeyin bence. O kişinin son yorumunu bilmeden kafir demek pek uygun değil.

Bu makaleyi anlayışla ve saygıyla okursanız hak verirsiniz bir müslüman olarak. İyi günler.

http://akademim.blogspot.com/2011/04/se ... un-da.html

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 09:13 
YaZaROW

Size kafirsiniz demiyorum fakat müslümana kafir diyen kafir olur bu kelimeleri selam gibi çok sık kullanmamalısınız.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 16:55 
sinan01

Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah'a Mahsustur...

Salat ve Selâm olsun Rasullullah'a, Âline, Ashabına ve Kıyamete kadar O'nun izinden giden muvahhid mü'minlere...

Ben, şahadet ederim ki, Allah'dan başka hiç bir ilâh, rab, ve kanun koyucu melik yoktur ve yine şahadet ederim ki, Muhammed (s.a.s.) Allah'ın kulu ve Rasulü, muvahhid mü'minlerin yegâne Önderi ve örneğidir...

Müstekbir tağutlann egemen oldukları ve cahiliyyenin hükmüyle hükmettikleri, dünyanın ağalığını ve kâhyalığını elİerinde bulundurdukları modern çağ, her şeyi ile cahiliyye çağıdır!..
yegane RABBİM olan ALLAH a şirksiz şeksiz iman ettim... ALLAHı RAB İSLAMI DİN VE RESULULLAH MUHAMMED (s.a.v) i ÖNDER OLARAK KABUL ETTİM EDİP RAZI OLARAK İNANDIM...

BENİM TEVHİDİM BUDUR KARDEŞİM SENİN TEVHİDİN CÜBBELİYE İNANMAKSA VE RESUL OLARAKTA MAHMUT HOCANIZI GÖRMEKSE BEN BUNA NE HALİN VARSA GÖR DERİM HA YOK DİYORSAN BENDE SENİN GİBİ TEVHİDE SAHİBİM DİYORSAN CÜBBELİYLE İLGİLİ VİDEOLARA VE KONUŞTUKLARINA KARŞILIK BANA HERHANGİ BİR ALİMDEN YADA BİLGİLİ BİRİLERİNDEN BANA KANIT GETİR YADA KURANDAN ÖRNEKLER GÖSTER Kİ SANA VE HOCANA İNANAYIM... HADİ HODRİ MEYDAN SANA...

Mübahele Ayeti

“Artık sana gelen bunca İlimden sonra, onun hakkında seninle çekişip-tartışmalara girişirlerse de ki: Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım; sonra karşılıklı lanetleşelim de Allah’ın lanetini yalancıların üzerine kılalım.” (Al-i İmran-61)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 17:02 
sinan01

MÜBAHELE NEDİR!!! bunu açıklayım sana 2 kişi bir konuda anlaşamazlarsa aralarında ALLAH a yakınmaları ve yalancıyı rezil etmesini ve cezalandırmasını istemesidir....
bu yüzden değerli kadeşim sana gel diyorum bildiklerinde taptıklarınla ve inandıklarınla gel ama dikkatli ol !!! MÜSLÜMAN AYAĞINA YERE SAĞLAM BASAR SANA GÖRE BEN KAFİRİM BELKİ AMA PEYGAMBER EFENDİMİZ (s.a.v) gibi resul bir insan bile korkmamışdır bende korkmuyorum ve diyorum sana bildiklerin doğruysa gel kanıtlarınla gel ama yok diyorsanda mümkünse gelme ve yazma artık çünkü ben sıkılmaya başladım!!!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 19:27 
YaZaROW

Ben sizin gibi vehhabi özentisi olarak her mümine kafir demem bu bir. İkincisi beni yaşımdan dolayı aşağıladığınız için size seyyid kutb'un ehlisünnet olmadığı hakkında reddiye yapan insanların linkini verdim okumaya bile tenezzül etmeden hala bana yok cübbeli peygamber diye inanıyorsunuz gibi laflar söylemeyin. Bana kafir demiş oluyorsun ama ben müslümanım bak bu laflarına dikkat et kendini imanından edeceksin. Kardeşin olarak tavsiye veriyorum. İlim yaşla değil akılla kazanılır.

Neyse ben reddiyeyi yayınladım daha fazla uzatmak istemiyorum.

Benim imanım budur:

Âmentü billahi ve melâiketihi ve kütübihî ve rusülihî ve'l yevmi'l-âhıri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihi mine'llâhi teâlâ ve'l-ba'sü ba'de'l mevti hakk
Eşhedü en lâ iâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh.

(Ben Allahü Teâlâ'ya, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere; hayır ve şerrin Allahü Teâlâ'nın yaratmasıyla olduğuna inandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır.
Ben şehadet ederim ki, Allâhü Telâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v) Onun kulu ve peygamberidir.)

Son olarak da tasavvuf'a ilk şirk diyen vehhabilerdir. İtikadınıza vehhabilikten birşeyler eklenmiş. Önce ehlisünnet akaidi hakkında kitaplar okuyun benim demek istediklerimi göreceksiniz. Gümüşhanevi hazretlerinin ehlisünnet itikadı kitabını tavsiye ederim. Allah'a emanet.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 19:29 
YaZaROW

Vehhabiliği de ingilizler kurmuştur. İngiliz Casusunun İtirafları kitabında hemper adındaki ingilizin abdülvehhab oğlu muhammede yaptırdıkları inançlarını nasıl yönettiği kanıtlanmıştır. Lütfen Osmanlımızın ehlisünnet itikadını iyi araştırın. Sonradan türeme sapık mezheplere kapılmayın. Gerçekten bir kardeş tavsiyesi olarak alın bunu. Size fikrimi kabul ettirsem bana fayda yok size fayda var.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 19:55 
YaZaROW

Şu reddiyeyi bir okur musunuz? Ben Cübbeli Hoca'nın avukatı veya savunma görevlisi değilim. Sadece ehlisünnet bir alim olduğunu söylüyorum. Kişisel sorularınızı lütfen cübbeliahmethoca.tv adresine gönderiniz. Biz burada seyyid kutb'un ehlisünnet olmadığını konuşuyoruz.

Seyyid Kutup Alim Değildir.. O'nun da üstadı Mason Abduh'du...

SUAL : Seyyid Kutub kimdir, bazı eserlerlerde sapık fikirleri ve hatta mezhepsiz olduğu ve idam edilmeden önce bu fikirlerinden tevbe ettiği, lakin eserlerinin insanları zehirlediği belirtiliyor? Bu konuda ayrıntılı bir malumat verir misiniz?

EL-CEVAB: Seyyid Kutub l903 ‘de Mısır’ın Said bölgesi köyünde doğdu.Ailenin ikinci çocuğu idi.... Birincisi Hamide Kutub, ikincisi kendisi, üçüncüsü Emine Kutub ve dürdüncüsü Muhammed Kutub.İlk okuldan sonra orta ve liseyi Kahire’de dayısının yanında okudu. Bu esnada ailesi de Kahire’ye taşındı. Yüksek tahsilini meşhur (!) Ezher’in Edebiyat fakültesinde yapmış olduğundan, her hükmü edebiyatçı yaklaşım ile ele alarak, ehl-i sünnet ve cemaat çizgisini tanımayanları kolay ikna etmiştir. 1941 yılında Sosyoloji doktorası için resmen Amerika’ya gitti. Önce sosyalist fikirleri yaydı..Sonraları Kahire müftüsü ve mason locası başkanı olan Abduh’un dinde reformist yolunu benimsedi.1966′da idam edildi..Görüldüğü gibi, Kutub; İslami ilimler okuyarak bir hak mezhebe göre bilgi sahibi olmak yerine, sosyoloji ve edebiyat alanında ihtisas sahibi birisidir.İslam’a yaklaşımı ve anlatışı, maalesef işte bu temelsizlik yüzünden hep hatalı olmuştur.

Ahmed Davudoğlu merhum, O’nun için :”Seyyid Kutb bir ediptir, biraz dini kültürü vardır.Sözü dinde sened olamaz.Çünkü, (icazetli) din alimi değildir” buyurmuştur.[1] Bir insanın sözünün dinde sened olabilmesi için icazetli ehl-i sünnet ve cemaat alimi olması lazımdır.Hele icazetsiz birinin tefsir yazması cinayettir.Şehid olmuş mudur, olmamış mıdır meselesi için : Üstad Necip Fazıl merhum:”Sahte Kahramanlar konferansımda gerçek kahraman olarak göstermiştim. Fakat sonradan gördüm ki, Seyyid Kutub bir İbni Teymiyye meddahıdır ve kellesini kaptırdığı sosyalizma yularının zoruyla Hazreti Osman (RA)’a adaletsizlik isnad eden ve dil uzatan bir bedbahttır. İdam edilmeden bu sapıklıklarından istiğfar ettiğini söyleyenler oldu. Eğer öyle ise şehid.. Değilse, mücadelesi kafire karşı bir sapığın davranışından ileri geçmeyen bir zavallı.”[2]

Bu son ihtimale göre şehid olsa bile, Seyyid Kutub ile meselemiz bitmiyor ve bitmeyecek. Zira yazmış olduğu sapık kitapları ve bir de ortada tefsir diye gezen, şahsi hezeyanları var..Bu tefsir isimli (Fi’zilail Kur’an) güya Kur’an tefsiri ve sapık kitapları piyasada gırla gidiyor. Mezhepsizler -tıpkı diğerlerine yaptıkları gibi- O’nun da kitaplarını yaymayı cihad biliyorlar. Çok ilginç olan bir şey de, İslam devleti kurma maksadlarını içeren kitaplarından Türkiye’de düzen koruyucuları hiç rahatsız olmuyorlar ! Yıllardır, her dönemde serbestçe satılmaktadır. Bu kişi, Mısır’da Nasır’a ve onun düzenine karşı mücadele vermedi mi ? Öyleyse onun kitaplarının TC için bir tehlike arz etmesi gerekmez mi ?! Tabi birileri onun sapık görüşlerle Ehl-i sünnete darbe vurduğunun farkında..Böyle adamların kitapları okunsun, ümmet bozulsun !

Kendisi tevbe edip, şehid olsa bile, bu temenni gibi bir söylenti, elde belge yok bir, ikincisi; ortalıkta gezen kitapları her gün binlerce insanı zehirliyor..Şimdi onun kitaplarındaki sapıklıkları yazmıyalım da, insanların sapanlarında artış mı olsun ? Şehitse, şehitliği kendine mübarek olsun.Amma tevbe etse bile, bu veballeri “Kim kötü bir çığır açarsa, peşinden gidenlerin günahlarından eksilmeksizin, kendisine yüklenir ” hadis mealinin belirttiği konumda olur..M.Şevgi Eygi’nin dediği gibi, “O bu kitablar yüzünde, mezarında kan terlemektedir.”[3]

İşte S.Kutub’un yanılgılarının ve ehl-i sünnet inancına uymayan görüşlerinden bazılarının vesikaları :
1- Seyyid Kutub, bütün kitaplarını müctehid edası içinde yazar.Yani kendisini müctehid yerine koyar..Bir İmamı Azam (RA) gibi sanır..Tefsirinde geçmiş ehl-i sünnet müfessirinden pek kaynak göstermez..”Kur’anı kendi reyi ile tefsir edenin yeri cehennem ateşi olsun”[4] hadis-i şerifini çok iyi düşünmek durumundayız.
2- Bütün kitapları ayet ve hadisten derlemedir.Ayetler herhangi muteber bir tefsire dayanmaz.Hadislerin yorumu, şahsı tarafından yapılır.Nasih, mensuh, sebeb-i nüzul ilimleri bilinmeden tefsir işine soyunmak büyük bir musibettir.

3- İcma ve Kıyas tanımaz. Sahabe için bile durum böyledir.Mesela, ‘’eğer bugün bazı kimseler zekatı kendi elleriyle verebiliyorlarsa, bu İslamın farz kıldığı bir şekil ve nizam değildir ” deme cür’eti kendisine aittir.[5] Ne var bunda diyenler meseleleri kavramamış insanlardır.Bu sözün ucu Hazreti Osman (RA) efendimize ve O’nun mübarek ictihadına ve bu ictihad sonucu oluşmuş, icma-i ümmet, yani Hazreti Osman radiyallahü anh efendimiz zamanında yaşayan tüm sahabelerin ittifakını reddemeye-Allah bizleri bu sapıklığa düşmekten korusun amin- götürür. Zira Hazreti Osman (RA) efendimiz ictihadıyla altın ve gümüş zekatlarının verilmesini sahiplerine bıraktı. Bu noktada Seyyid Kutub, hiçbir mezhep imamının demediğini demiş oldu..Zaten mezhepsizler, mezhepler üstüdür.

Müslüman ümmet, yüzyıllardır, altın, gümüş, para gibi görünmez değerlerini; Hz.Osman -radiyallahü anh- efendimiz ve sahabe-i kiramın icmaına uyarak zekat olarak veriyorlar. Kutub, yukarıdaki cümlesiyle hem müslümanları ve hem de sahabeyi, Hz.Osman efendimizi, bu İslam’ın farz kıldığı bir şekil ve nizam değildir diyerek farzı yerine getirmemekle; İslam dinini bilmemekle itham etmiş oluyor. Bu ne büyük enaniyet, nefse ve akla güveniştir.. Adam gözümüzün içine baka baka İslam büyüklerine yaldızlı edebiyatı ile hakaret ediyor. Buna rağmen bazı aymazlar da Kutub büyük alimdir diyebiliyorlar. (devam edecek)

[1] Ahmed Davudoğlu, Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri
[2] N.Fazıl Kısakürek, Doğru Yolun Sapık Kolları
[3] Ehl-i Sünnet İtikadı, sh: 10 Bedir yayınevi.
[4] Tirmizi
[5] Seyyid Kutub, Cihan Sulhü ve İslam, sh.150-158

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 22:42 
sinan01

hala bana vehhabi diyorsun nasıl bir müslümansın sen kardeşim !!!
bidatın ne demek olduğunu açıkça yazdım islamın ne demk olduğunuda açıkladık burda seninle 6 aydır bu tartışmaları yapıyoruz ve yazdıklarının hepsi burdadır ve ben senin yazdıklarının birinin gene birbiriyle uyuştuğunu görmedim yani sen sadece cübbeli ve onun gibi düşünen bir zihniyetin ürünüsün sana nasıl bir şekilde inanmamı beklersin anlamıyorum senin fikrin amentüyse neden cübbeli gibi düşünüyorsun neden sıratal mustakimden ayrılıpta başka hocalar ediniyorsun kendine madem amentü senin tevhidin neden kurandan ayrıldında bidatlerle uğraşıyorsun bak vehhabiler senin gibi insanlardır aslında kendince fazla üstün olduklarını sanırlar ve sende aynen bunu yapıyorsun kendince bir link bulmuşsun ve bu linkte eklediklerinde seyyid kutupla ilgili sadece ön yargı var hiç bir kanıt yok bana kanıt göster müslüman nasıl müslümansın sen bana yalan yanlış şeyler söyleme müslüman eğer müslümansan zan yapmazsın nasıl müslümansın sen mübarek!!!
bak sana yazdıklarımı bidaha yazıyorum ben sıkıldım senin safsatalarından bana kanıt göstereceksen yaz buraya yok saçmalicaksan YAZMA MÜSLÜMAN EĞERKİ YALAN DOLAN YAZILAR SENİN İLGİNİ BU KADAR ÇOK ÇEKİYORSA DEVAM ETME BU ŞEKİLDE AYNEN ÇÜNKÜ SEN BENİM GÖZÜMDE CÜBBELİ GİBİSİN ADAM NE SAÇMALAMIŞ AMA BEN CENNET EHLİNDENİM RÜYAMDA PEYGAMBERİMİZİ GÖRDÜM BİR ÇOK DEFA GÖRDÜM AMA BU SEFER FARKLIYDI AYNI MAHMUT HOCA !!! BU SÖZLERİN SAHİBİ BİL BAKALIM KİM!!!
HALA AYNISINIZ VARYA ALİM BU ADAM DEĞİLMİ EHLİ SÜNNET YAPMAYIN ALLAH AŞKINA BU ADAM BİLDİĞİN FASIK BİLDİĞİN DÜZENBAZ SAHTEKAR AKLINA NE GELİRSE ARTIK...
İSLAMI KULLANAN VE PEYGAMBERİMİZE YALAN İSAND EDEN KİŞİ CEHENNEMİN 2 GÖZÜ ARASINDAKİ YERİNİ HAZIRLASIN BUYURMUŞLAR EFENDİMİZ ...
ŞİMDİ BU FASIK EHLİ SÜNNET Mİ!!!! :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 29 Tem 2011, 23:01 
sinan01

http://www.seyyidkutub.com/post/Cubbeli ... zleri.aspx
bu linki izle istersen alparslan kultuy birazda olsun cübbeliye ve diğer islam diye boş safsatalı insanlara cvb vermiş

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2011, 00:46 
YaZaROW

Ehlisünnet olmayan bir sapık fikirli adamla ehlisünnet bir alimi nasıl eleştirebiliyorsunuz?

Bu adama Ali Kara Hoca'nın reddiyesi: http://www.dailymotion.com/video/xidth6 ... shortfilms

Ayrıca pes diyorum başka bir şey demiyorum. Gerçekten çok komik bir durumdasınız. Kitaplarından alıntılarla, ehlisünnet alimlerin reddiyeleriyle cevap veriyorum hala daha kendi dünyanızda kurduğunuz seyyid kutb adlı adamı savunuyorsunuz hemde kanıtsız :)

Benim söyleyecek lafım kalmadı. Müslümanlara kafir diyerek nereye gidersiniz Allah bilir ama sizin 1300 senelik itikadın bozulmamış olan itikadın son 100 senede bozulan kısmı yerine o asıl 1300 senelik itikadı öğrenmeniz lazım. Sosyalist olan heriflerin tefsirleriyle din öğrenilmez. Alim bile değil. Alim olabilmesi için kitap yazması yetmez herkes kitap yazar. Alim olması için icazeti olması lazımdır. Uzatmak istemiyorum. Benden sonra beni aşağılayıcı cevaplar verirsiniz kesin yine. :) Tüm kötü laflarınızı size iade ediyorum. Şunu da söyleyeyim size vehhabi demedim, vehhabiler gibi herkese kafir demeyin dikkat edin dedim bana da kafir dediniz çünkü. Anlamadan etmeden aşağılayıcı mesaj yazmakla ilim olmaz. reddiyeye kanıtlarla cevap desen yok. Anca aşağılama.

Bu son mesajım daha mesaj yazmama gerek yok. Ben ehlisünneti beyan etmek için elimden geleni yaptım Allah şahit. Ölünce karşılaşırsak 1400 senelik bozulmamış itikat Cübbeli Hoca vs ehlisünnet alimmlerinin miymiş yoksa son 100 yılda türeyen bozuk fikirli alim bile olmayan, hocaları mason olanların fikirleri miymiş göreceğiz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2011, 11:16 
sinan01

buyur gel mübahele edelim karşılıklı neden bu kadar eminsin madem şimdiden birbirimize mübaheleye gelmiyorsun benim yalancı olduğumu iddia ediyorsun madem madem senin tasAvvuf ilmin yani hacı hoca takımını ilah yapma ilmin dinde var madem jetsikilere binen hocalara alim diye inanıp her dediklerini yapıyorsun daha doğrusu sizin tasavvufunuzda buna tapmak deniyor benim alim dediğim şehiT seyyid kutupa yalancı diyorsun alim değildir diyorsun buyur gel...
ALLAHIN LANETİ YALANCILARIN ÜZERİNE OLSUN !!!
AMİN...

not:EĞERKİ MÜBAHELE YADA BANA KANIT OLARAK DİNDEN BİRŞEYLER YAZMİCAKSAN YAZMA MÜSLÜMAN EĞERKİ DOĞRU SÖZLÜYSEN YAZARSIN MÜSLÜMAN BENİMLE MÜBAHELE YAPARSIN YOK YAPMAM DİYORSANDA ALLAHA EMANET OL ÇÜNKÜ KONUYU SON KEZ SENİN YAZDIKLARINDAN SONRA KİLİTLİCEM!!!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2011, 11:50 
YaZaROW

Tamam son mesajımdan sonra silersin. Şimdi ilk önce abdülaziz bayındır'dan başlayalım. Ama bakın siz mert bir rakip bile değilsiniz ki. Ben sizin yazdıklarınızı her harfine kadar okuyorum siz reddiyeleri okumuyor benim laflarımı okuyor ve sadece aşağılıyor lanet ediyorsunuz. Reddiyeleri okumaya bile korktuğunuzu düşünüyorum. 1300 yıllık ittifakı bozanların fikirlerinden döner miyim diye?

Gerçekten karşımda adam gibi adam varsa yazmak istiyorum boşuna çene tüketmek istemem. Yazdıklarımı adam gibi okuyup ondan sonra ya reddedecek ve kanıtlayacak ya da semi'na ve a'tana diyecek adam istiyorum. Ben bu durumdayım şuan. Eğer karşımdaki basitçe sadece aşağılayıp lanet edecekse konuşmanın bir lüzumu yok o kişiyi mübadelede rakip olarak bile görmem.

Siteden okumayacağınız için reddiyeleri buraya yazıyorum. Doğru yolda sandığınız herifin ne mal olduğunu anlayın diye.

Abdülaziz bayındır'a birinci reddiye:

Rasulullah Efendimizin hatırı için istemeyi hiçbir ayet hadise dayandırmadan Din adına ahkam kesmek için Koltuğuna yaslanmış bir zavallının misalle dini anlatmasını esefle izleyelim..

http://www.youtube.com/watch?v=QnA3IP9j ... r_embedded

ARACILIK HAKMIDIR ? ALLAH RASULUNUN ve ONA TABİ DOSTLARININ HATIRI VARMIDIR ?

———————————–

Buhârî, Müslim ve Tirmizî’deki hadîs-i şerîfte, Benî İsrâil’den gâibi bilen, kerâmet sâhibi zâtların bulunduğu ve bu ümmetten de Hz. Ömer’in onlar gibi kerâmet sâhibi bir zât olduğu bildirilmektedir. (Taç)

Hz. Âdem, çok duâ etti ise de kabûl olmadı. Peygamber efendimizi vesîle ederek, O’nun hürmeti için duâ edince duâsı kabûl oldu. Allahü teâlâ buyurdu ki:

Yâ Âdem, Muhammed aleyhisselâmın ismi ile, her ne isteseydin kabûl ederdim, O olmasaydı seni yaratmazdım. [Hâkim, Beyhekî]

Bu husustaki hadîs-i şerîflerden birkaçı da şöyle:

Yâ Rabbî, senden isteyip de, verdiğin zâtların hâtırı için, senden istiyorum. [İbni Mâce]

Çölde yalnız kalan kimse, birşey kaybederse, “Ey Allahın kulları bana yardım edin!” desin; çünkü Allahü teâlânın, sizin göremediğiniz kulları vardır. [Taberânî]

Hayvanı kaçan kimse, “Ey Allahın kulları bana yardım edin, Allah da size merhamet etsin!” desin! [Hısn-ül hasîn]

Halil-ür-rahmân [İbrâhim aleyhisselâm] gibi kırk kişi her zaman bulunur. Onların bereketiyle gökten yağmur yağar, suya kavuşulur, yardım görülür ve zafere kavuşulur. Onların yerine yeni birisi gelmedikçe, içlerinden biri ölmez. [Taberânî]

Ölü Elbette İşitir …………..

Bekara 154. ve Âl-i İmrân 169. âyet-i kerîmelerinde Allah yolunda ölenlerin [şehîdlerin] ölü olmadığı, diri olduğu bildiriliyor. (Peygamberlerin vücudunu toprak çürütemez.) ve (Ben öldükten sonra da, diri iken olduğu gibi anlarım.) ve (Buhârî)deki (Siz beni kâfir ölülerinden daha iyi işitemezsiniz.)hadîs-i şerîfleri, mü’min ve gayr-ı müslim her ölünün işittiğini açıkça bildirmektedir.

Allahü teâlâ, (Ölüye işittiremezsin.) buyuruyor. Bu âyet-i kerîmede, diri olup, gözü, kulağı ve beyni olan kâfirler ölülere benzetilmektedir. Yâni (Ölü kalbleri[Kâfirleri] îmâna kavuşturamazsın.) demektir. Allahü teâlâ, (Ölülere, sağırlara işittiremezsin.) buyurduktan sonra, ancak îmân eden müslümanlara işittirebileceğini bildiriyor.(Rum 52,53)

(Fâtır) sûresinin (Diri ile ölü [Mü'min ile kâfir] bir olmaz. Allah dilediğine işittirir. Sen kabirdekilere [inatçı kâfirlere] işittiremezsin. [Îmâna kavuşturamazsın] ) meâlindeki 22. âyet-i kerîmesinde de kâfirler ölülere benzetilmiştir. (Hac) sûresinin 46. âyet-i kerîmesinde meâlen, (Kâfirlerin gözleri değil, göğüslerindeki kalbleri kördür.) buyurularak, hakkı görmedikleri için kâfirlere kör denildiği bildiriliyor. (Bekara 18), (Mâide 71), (A’râf 64) ve daha birçok âyet-i kerîmelerde, kâfirler ölülere benzetilmiş; onların kör, sağır ve dilsiz oldukları yâni hakkı görmedikleri, işitmedikleri, söylemedikleri, yâni hidâyete kavuşmadıkları, bildirilmektedir. Bu âyet-i kerîmelerde geçen işitmek, kabûl etmek demek olduğu (Beydâvî) ve diğer tefsirlerde bildirilmektedir.

Rûhların Kerâmetleri

Abdülhak-ı Dehlevî hazretleri buyuruyor ki:

(İnsan ölürken rûhunun ölmediğini âyet-i kerîmeler ve hadîs-i şerîfler açıkça bildiriyor. Rûhun şuûr sâhibi olduğu, ziyâret edenleri ve onların yaptıklarını anladıkları da bildiriliyor. Kâmillerin, velîlerin rûhları, diri iken olduğu gibi, öldükten sonra da, yüksek mertebededirler. Allahü teâlâya ma’nevî olarak yakındırlar. Evliyâda, dünyada da, öldükten sonra da kerâmet vardır. Kerâmet sâhibi olan, rûhlardır. Rûh ise, insanın ölmesi ile ölmez. Kerâmeti yapan, yaratan, yalnız Allahü teâlâdır. Herşey O’nun kudreti ile olmaktadır. Her insan, Allahü teâlânın kudreti karşısında, diri iken de, ölü iken de hiçtir. Bunun için, Allahü teâlânın, dostlarından biri vâsıtası ile, bir kuluna ihsânda bulunması şaşılacak birşey değildir. Diriler vâsıtası ile çok şey yaratıp verdiğini, herkes, her zaman görmektedir. İnsan diri iken de, ölü iken de birşey yaratamaz. Ancak Allahü teâlânın yaratmasına vâsıta, sebep olmaktadır.) [Mişkât]

(Hadîs-i erba’in)de (Herhangi bir işinizde, sıkışıp şaşırınca, kabirdekilerden yardım isteyin!) ve (Deylemî]nin bildirdiği (Kabirdekiler olmasa, yeryüzündekiler yanardı.) hadîs-i şerîfleri ile yukarıda bildirilen hadîs-i şerîfler, Allahü teâlânın izni ile, ölülerin dirilere yardım ettiğini göstermektedir.Şefaat dileme, yardım isteme, Allahü teâlâdan bir isteğin, dileğin yerine gelmesi için, Peygamberleri ve evliya zatları, sevdiği kullarını vesile ederek yani araya koyarak isteme, yalvarma, dua etme demektir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kıyamette insanlar, önce Âdem, sonra Musa ve sonra Muhammed[aleyhimüsselâm] ile istigase ederler.) [Buhari]

İstigase olunan, yardım istenilen ve yardımı yaratan, yalnız Allahü teâlâdır. Ancak peygamberler, evliya zatlar, salih kullar ve benzerleri birer vasıtadır, vesiledir yani sebeptir. İstenilen şeyi yaratan, ise yalnız Allahü teâlâdır. (Şevahid-ül-hak)

İmam-ı Sübki buyuruyor ki:
Resulullah ile tevessül etmek, yani istigâse etmek, ondan şefaat istemektir. Bu ise güzel bir şeydir. Önceki ve sonraki İslam âlimlerinden hiçbiri buna karşı bir şey dememiştir. Yalnız İbni Teymiyye bunu inkâr etti. Böylece doğru yoldan ayrıldı. Kendinden önce gelen âlimlerden hiçbirinin söylemediği bir bid’at çıkardı. Bu bid’ati ile müslümanların diline düştü. (Camius-sagir şerhi)

Vehhabiler, (Allah’tan başkasından yardım istemek, ona sığınmak şirktir) diyorlar. Allah’tan başkasını yaratıcı bilmek şirktir. Bunu bilmeyen hiçbir müslüman yoktur; fakat başkasından da istigase olunacağını, mecaz olarak söylemek caizdir; çünkü bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Onun kavminden olan, düşmanına [kıbtiye] karşı, ondan [Musa aleyhisselamdan]istigase [yardım] istedi.) [Kasas 15]

Hadis-i şeriflerde de buyruldu ki:
(Ya Rabbi, senden isteyip de verdiğin zatların hatırı için, senden istiyorum.) [İ. Mace]

(Yardım isteyen kimse, Ey Allahın kulları bize yardım edin desin!) [Hısn-ül-hasin]

Son iki hadis-i şerif, yanında olmayan kimseye seslenerek, ondan yardım istemeyi emretmektedir. (El-Üsûl-ül-erbe’a fî-terdîd-il-vehhâbiyye)

Her şeyi yaratan Allah’tır. (Sebeplere yapışın) buyurduğu için, bir sebebe yapışılır. İbni Kemalpaşazade hazretlerinin Hadis-i erbain’de bildirdiği, (Bir işinizde, sıkışıp bunalınca, kabirdekilerden yardım isteyin) ve Deylemi’nin bildirdiği (Kabirdekiler olmasa, yeryüzündekiler yanardı) hadis-i şerifleri de, Allahü teâlânın izniyle, ölülerin dirilere yardım edebildiğini göstermektedir. (M. Nasihat)

İmam-ı Birgivi buyuruyor ki: Bir hadis-i şerifte, (Bir müminin kabrini ziyaret ederken, “Ya Rabbi! Muhammed aleyhisselam hürmetine, buna azap yapma” denirse, Allahü teâlâ, kıyamete kadar azabını durdurur) buyurulmaktadır. (Etfal-ül-müslimin)

Kabirdeki ölüde his bulunduğunu bildiren çok hadis-i şerif vardır. Eshab-ı kiram ve Tabiin-i ızam, Kabr-i seadet’i ziyaret ve istigase ederdi. Bunun için çok kitap yazılmıştır. Hısn-ül-hasin kitabında, (Duanın kabul olması için, Peygamberleri ve salih kulları vesile etmelidir) buyuruluyor. İmam-ı Sübki hazretleri, Resulullahı ve Evliyayı ziyaretin ve ruhlarından istigase etmenin caiz olduğunu ispat etmektedir. (Şifa-üs-sikam)

Tevessül:

Bir isteğin, bir maksadın hâsıl olması için bir şeyi vesile, sebep yapmak demektir. Allahü teâlânın sevdiklerini araya koyarak, Onların hatırı, hürmeti için diyerek dua etmek veya bu suretle yapılan duaya denir. İstigâse ve teşeffû da denir.

İmam-ı Sübki buyuruyor ki:
Resulullah efendimizle tevessül etmek iki türlü olur:
Birincisi, Onun yüksek mertebesi, bereketi için Allahü teâlâdan istemektir. Böyle dua ederken, tevessül, istigase ve teşeffu sözlerinden her biri kullanılabilir. Üçü de, aynı şeyi bildirmektedir. Bu kelimeleri söyleyerek dua eden, Resulullahı vesile ederek, Allahü teâlâdan istemektedir. Onu vasıta kılarak Allahü teâlâdan istigase etmektedir. Dünya işlerinde de, bir kimseden, onun çok sevdiğini vesile ederek bir şey istenilince, hemen vermektedir.

İkincisi, dileğe kavuşmak için, Resulullahın Allahü teâlâya dua etmesini, Ondan istemektir; çünkü O, kabrinde diridir. İstenileni duyup anlar ve Allahü teâlâdan ister. Kıyamet günü de şefaat etmesi istenilecek ve şefaat edecektir ve şefaati kabul olunacaktır. (Şevahid-ül-hak)

Şihabüddin-i Remli hazretleri buyuruyor ki:
Peygamberler ve Veliler öldükten sonra da, kendileriyle tevessül, istigase olunur. Peygamberler ölünce mucizeleri bitmez. Veliler ölünce de, kerametleri kesilmez. Peygamberlerin mezarda diri olduklarını, namaz kıldıklarını, hac yaptıklarını, hadis-i şerifler açıkça bildirmektedir. Şehidlerin de diri oldukları, kâfirlerle harb ederken yardım ettikleri bilinmektedir. (Şevahid-ül-hak)

Hülasat-ül-kelam kitabında deniyor ki:
Tevessül, istigase ve teveccüh, hep aynı şey demektir. Hepsi caizdir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kıyamette insanlar, önce Âdem aleyhisselama istigâse edeceklerdir) [Buhari]

Hazret-i Ömer, kıtlık olduğu zaman Peygamber efendimizin amcası hazret-i Abbas ile tevessül etti. Yani onu vesile ederek Allahü teâlâdan yağmur istedi. (Yâ Rabbi! Kıtlık olduğu zaman, Resulullah efendimizle sana tevessül ederdik. Sen bize yağmur verirdin. Şimdi sana, Resulullah efendimizin amcasıyla (İbn-i Abbas) tevessül ediyoruz. Bize yağmur ihsân et!) diye dua edince, Allahü teâlâ onlara yağmur verdi. (Buhari)

Birinci reddiye bu kadar. Bakın benim kaynaklarım sağlam: Buhari Beydavi Tefsiri, Camius Sagir şerhi şevahid'ül hak vs... Böyle kaynaklı reddiye isterim, eğer mübadele teklifinde ciddiysen ve kendine güveniyorsan böyle reddiye yaparak cevap ver bakalım.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2011, 12:03 
YaZaROW

Madem mübadele teklif ettin ben tüm kaynaklarımı koyuyorum ortaya. Şimdilik bu kadar reddiye yeter bu sapık fikirli adamı tanımak için.

Devamını
Kod:
http://www.sapitanlar.com/index.php/category/abdulaziz-bayindir/

buradan bulabilirsiniz.

seyyid kutb hakkında da reddiye koymuştum buraya. Onu da okumaya bile korktuğunuz için bana hala o herifi savunuyorsun.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2011, 12:08 
YaZaROW

Şimdi konuyu silebilir veya kilitleyebilirsin. Zira yine lanet falan okuyarak benim ilmi reddiyelerin karşısında zırvalayacağını tahmin ediyorum. Savunduğun adamın ne haltlar ettiği ortada ikisinin de.

Birde burada Cübbeli Ahmet Hocaefendinin jet-ski'ye binme meselesini açıklayayım. Birincisi bindiği yer kayalık insan olmayan bir yerdi ve avret yeri kapalıydı. Hani haram işlemedi. İkincisi helal olan her şeye binmek caizdir hoca da olsan avam da olsan hacı da olsan. Bir insanı helal bir şeye bindiği için aşağılayan yani helal'i beğenmeyen kafir olur. Bu 2 kadınla evli olan bir adamı "öyle şey mi olur zina yapıyorsun" diye tekfir etmek gibidir. Çünkü ayette müsaade vardır ve tekfir edilemezler demektedir. Siz de helal olan bir bineğe binen adamı aşağılıyorsunuz burada Cübbeli Hocaya zarar gelmez size zarar gelir çünkü helal olan bir bineği yani helal'i aşağılıyorsunuz. Binen hoca olunca da katmerliyor. Bu son mesajım diye sırf buna cevap vermeyin. Diğerlerine de cevap isterim ayetle hadisle. Hani ben ayet hadis yazmıyorum zırvalıyorum ya görelim bakalım senin reddiyelerini ayet hadis yazışlarını. Ben bir sürü kaynaklı reddiyeler sundum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2011, 17:02 
sinan01

allah aşkına şu verdiğin link bile senin rasgele konu açtığını ve gerçekten bilmeden yaptıklarını gösterir
http://www.youtube.com/watch?v=QnA3IP9j ... r_embedded
BU SENİN VERDİĞİN LİN MUTLAKA İZLE SONUNA KADARDA GÖR VERDİĞİN LİNK BİLE YAZDIKLARININ NASIL TERS OLDUĞUNU GÖSTERİYOR YAZIK GERÇEKTEN BAZEN ACIYORUM SANA!!!
8 adet kafana göre kopyala yapıştır reddiye yapmışsın güya bu reddiyeleri bu videoyla desteklemeek istedin ama gerçekten yanıldın cahil kardeşim lütfen anlamadan bilmeden konuşmayın bu tür konuları gerçekten günaha girmeklede kalmıyorsun hem bidatçisiniz hem ALLAHA şirk koşuyorsunuz 2 BÜYÜK GÜNAHA GİRDİĞİNİZ GİBİ BİRDE KUTUBA ARKASINDAN HER LAFI VEREREK (ŞEHİTTİR İNŞALLAH BU KARDEŞİMİZ) ONUN BÜSBÜTÜN GÜNAHINA GİRMİŞ OLUYORSUN!!!
neyse sen rediyelerini sildim çünkü zırvalamışsın ben sana abdülazizden reddiye istemedim seyyid kutupla ilgili bana kanıt göster dedim kafan nasıl çalışıyor senin mübarek...
bu son msjında zaten ben son sözümü söyledim bu arada mübadele değil mübahele yani yazdıklarına dikkat edersen biraz senin için iyi olur çünkü ayettir bunlar yanlış telafuzu senin için bilgili ve yüce bir insana yakışmaz yaşın 16 ama herşeyi biliyorsun maşallah...
mübahele olarak ben yine tekrarlıyorum ;
ALLAH'IN LANETİ YALAN SÖYLEYENİN ÜZERİNE OLSUN!!!

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.  [ 94 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz