Indirgani.CoM
Sistem saati: 23 May 2012, 16:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: BİLGİSAYAR HZ. MUHAMMED (sav) DEDİ...!
İletiTarih: 05 Haz 2010, 18:24 
sinan01

Resim

Resim

Resim Resim

BİLGİSAYAR HZ. MUHAMMED (sav) DEDİ...!

En başarılı, en etkileyici, en sevilen eğitimci Hz. Muhammed (sav). Amerikalı bilim adamı Michael Hart, 1979 yılında dünyanın gelmiş geçmiş en etkili 100 büyük insanını seçme çalışması yaptı. Büyük insanların kabiliyetlerini, mücadelelerini, icraat ve başarılarını bilgisayarına kaydetti. Aylar süren çalışmadan sonra bilgisayar, veriler ışığında dünyanın en büyük ismini seçti.

Sonuç Hz. Muhammed (sav) idi. Araştırmanın ardından Fransız dergisi Le Point, Hz. Muhammed (sav)’i 1979’da yılın adamı seçti. 29 Aralık 1979 tarihli gazeteler, habere yer verirken seçimini gerekçesi olarak şunları yazdılar. “Hz. Muhammed (sav) 571-632 yılları arasında yaşamış olmasına rağmen dünyadaki etkisi çığ gibi büyüyor ve milyonlarca insan, onun gösterdiği yolda yürüyor.” Bir insan, vefatından yüzyıllar sonra, üstelik batılı ve gayri Müslim bir araştırmacı tarafından “YILIN ADAMI” seçiliyorsa onun davasının insanlar için ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkar. Hz. Muhammed (sav)’in getirdiği mesaj, eğitim anlayışı ve eğitim metotlarını yeni eğitim araştırmaları ile bir kitap hazırlığı içindeyim. Kitap üzerine sohbet ederken bir öğretmen arkadaşım, “Hz. Muhammed (sav)’in başarısını kısaca anlatmak istesek beş-on cümle ile neler söyleyebilirsiniz” dedi. Bu sütunun hacmi içinde konuyu ele almak ve tafsilatı kitaba havale etmek istiyorum.

1-Dünyanın en etkili, en başarılı ve sevilen eğitimcisinin en önemli vasfı, muhakkak ki anlattığı davaya kendisinin zerrelerine inanmış olması ve kendisini davasına adaması idi. Gecesini gündüzünü, malını mülkünü davası uğruna harcadı.

2-Anlattığı İslam davası, insanların problemlerini çözüyor. Merhametli, şefkatli, adil ve bizi çok seven rabbimizin bizi yarattığını, dünyaya imtihan için gönderdiğini, İslam’ın emirlerine uyarsak dünya ve ahiretimizin cennete döneceğini müjdeliyor.

3-Şefkat peygamberi Hz. Muhammed (sav) insan fıtratına uygun bir eğitim metodu takip etti. İnsanlarla ilgilendi, onarlı sevdi, kendisini onlara sevdirdi.

4-Müjdeledi, korkutmadı, kolaylaştırdı, zorlaştırmadı. “Allah’ın varlığına ve birliğine inanan cennete gider” buyurdu. Beş vakit namazını kılanın günahlarının af olacağını müjdeledi. Rabbimizin geniş olduğunu samimi tövbe edenin bütün günahlarının bağışlanacağını ifade etti.

5-İnsanlara tavsiye ettiklerini kendisi yaşadı. Mal, mülk, şan şöhret için çalışmadı. İhlâsla Allah rızasını aradı. Gecelerde seccadesini gözyaşlarıyla ıslattı.

6-Zorluklar, itirazlar, tehtidler, saldırılar, suikastlar, savaşlar karşısında yılmadı. Kendisine vaat edilenler dönüp bakmadı. Amcası Ebu Talip’in kureyşliler adına söylediği; “Sana mal mülk verelim, Seni en güzel kızlarımızla evlendirelim, Seni başımıza reis yapalım” ama O sözlerine meyletmedi ve şöyle dedi. “Amca, bir elime AY’ı, bir elime GÜNEŞ’i koysanız bu davadan dönmem”.

7-İslamiyet için her çileyi sineye çekti. Kureyşliler, ise kendisine suikast düzenlemeye karar verince evini, yurdunu terk etti ve Medine’ye hicret etti.

8-Kur’an-ı Kerim’in hakikatlerini yaşayarak anlattı. Ne söyledi ise kendi nefsinde yaşadı. İnsanlara göstererek örnek oldu. İnsanlardan şikayet etmedi, problem çözdü, çözüm üretti.

9-İyi, güzel, faydalı ve huzur verici şeyleri tavsiye etti. Kötü, çirkin, zararlı ve huzursuzluk veren şeyleri yasakladı.

10-Rabbimizin razı olacağı ve seveceği bir hayat yaşadı. O’na dayandı, O’na güvendi, O’ndan yardım istedi. Kalplerin kilidi ve kilitlerin anahtarı elinde olan merhametli ve şefkatli RABBİMİZ O’nu sevdi, O’nu korudu, O’na yardım etti. Binden fazla mucize ile O’nu destekledi ve sonunda O’nu muvaffak eyledi. Yaşadığı çağı, bütün dünyanın imrendiği “Asr-ı Saadet” (saadet çağı) haline getirdi. Allah’ın izni ve yardımıyla vahşi, zalim, cani, katil, bedevi insanlardan oluşan bir toplumu; medeni, merhametli, adaletli, hak ve hukuku gözeten huzurlu bir topluma dönüştürdü. (VAKİT GAZETESİNDEN ALINMIŞTIR)

ÖRNEK GÖSTERİLECEK BAŞKA KİMSE YOK ZATEN!!! O'NA UYAN, YOLUNDAN GİDEN ANCAK KURTULAŞA ERER... O'NUN YOLU HARİCİNDEKİ HER İSTİKAMETİN SONU HÜSRANDIR...ÇÜNKÜ O, (sav) ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ..!!!

Resim Resim

Resim

HZ. RESUL HAKKINDA BATILI AYDINLARIN BAZI SÖZLERİ

Resim

Thomas Carlyle:

İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.
Resim

Prof.Dr.H. Mones:

’O’nun her sözü bir vecizedir.’

Resim

Jane Pelo:

’O’nun davasında heyecanı asildi.’

Resim

Aleksi Lovazon:

’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’

Resim

G’la Faytt:

’Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’

Resim

Raymons Leronge:

’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’
Resim

Sosyolog V.D.Eratsen:

’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’

Resim

Prof.Jules Masserman:

’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’
Resim

Prof.Dr. Michael Hart:

Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’

Resim

Tolstoy:

Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.

Resim

Gibson:

Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.
Resim
Dostyoyevski:

Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum.

Resim

B. Smith:

Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz.

Resim

Prens Bismark:

Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim.

Resim

Geothe:

Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir.

Resim

Shebol:

Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.

Resim

Bernard Shaw:

Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır.

Resim

Voltaire:

Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

Resim

Lamartine:

İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?

Resim

Knematirul:

Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir.

Resim

PEKİ YA BİZ ONA LAYIK OLABİLİYORMUYUZ????

EĞER OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORSAK NE KADAR OLABİLYORUZ??? UNUTMAYALIM ABİLERİM, ABLALARIM, KARDEŞLERİM YARIN MAHŞER VAR VE O GÜN YÜZÜMÜZ OLSUN ALLAH’IN HABIBINE BAKACAK. ÇÜNKÜ O MAHŞER GÜNÜ BİZİMLE ÖVÜNECEK VE ONU GORMEDEN SEVEN BİZLERE KARDEŞLERİM, ÜMMETİM DİYECEK OTURUN VE KENDİ KENDİNİZE DÜŞÜNÜN ALLAH’IN RASULUNUN SİZE KARDEŞİM DEDİĞİNİ!!! BENCE BU HERŞEYE BEDEL!!! AMA İŞKİ ONA LAYIK OLABİLMEK. MEVLA BİZLERİ O LAYIK OLABİLECEK KULLARINDAN EYLESİN BAŞKA DİLEYEBİLEK BİRŞEY YOK.

BATILI İNSANLAR KADAR İSLAM PEYGAMBERİNE OBJEKTİF YAKLAŞABİLSEK VE O'NU ÖRNEK ALABİLSEK YETER... !

Resim
Resim

Resim
Resim
Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: BİLGİSAYAR HZ. MUHAMMED (sav) DEDİ...!
İletiTarih: 06 Ağu 2010, 15:59 

paylaşım için teşekkürler..... başka söze gerek yok zaten :) O'nun eşi benzeri yok....ALLAH kendinden ve O'ndan bizi ayırmasın...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: BİLGİSAYAR HZ. MUHAMMED (sav) DEDİ...!
İletiTarih: 09 Ağu 2010, 22:46 

hiç bir şey söylemeye gerek yok senden ve bu yasıları yazan arkadaşlardan allah razı olsun burada insanları bilgilendiren sizledenden cok cok allah razı olsun

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz